I det fynske folks tjeneste

Brosamarbejde slår revner

Trekantområdets borgmestre holder ikke længere sammen i kampen for en ny Lillebæltsbro. Fredericias ny borgmester Jacob Bjerregaard (S) bakker op om en ny bro over Vejle Fjord.

Det har fået borgmesterkolleger i trekantsområdet til at lange ud efter Fredericia, som de mener går enegang, skriver altinget.dk.

I efteråret udsendte Middelfarts borgmester og de fire andre borgmestre en fælles meddelelse, hvor de skrev, at regeringen burde droppe planen om at bygge en togbro over Vejle Fjord for i stedet at lave en ekstra vejforbindelse over Lillebælt.

Men nu bryder Fredericias nyvalgte borgmester, Jacob Bjerregaard altså med enigheden - ved at støtte en ny togbro over Vejle Fjord.

- Regeringens løsning indebærer en ny Vejlefjordbro, og det bakker jeg helt op om. Jeg er meget glad for togfonden, siger Jacob Bjerregaard til altinget.dk.

Han mener, at planerne om en timemodel kommer til at gavne Fredericia i meget høj grad.

- Vi kommer til at kunne køre fra Fredericia til København på 1 time og 20 minutter og til Aarhus på 35 minutter, og hvad mere kan man næsten ønske sig?, siger Jacob Bjerregaard.

Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm siger i dag til TV 2/FYN, at han respekterer Jacob Bjerregaards holdning, men at han stadig mener, at en ekstra forbindelse over Lillebælt skal have høj prioritet.

Læs mere på altinget.dk

Ved du noget? Så send os et tip