Brovagt nomineret til Årets Førstehjælper

Dansk Røde Kors har nomineret seks personer til prisen som Årets Førstehjælper. Blandt de nominerede er den 43-årige brovagt David Henningsen, der sidste år reddede en mands liv på Storebæltsbroen.

-

Dansk Røde Kors har nomineret seks personer til prisen som Årets Førstehjælper. Blandt de nominerede er den 43-årige brovagt David Henningsen, der sidste år reddede en mands liv på Storebæltsbroen.

Alle seks nominerede har stået over for et medmenneske i overhængende livsfare og med stor handlekraft, viden og hurtig indgriben har de været med til at redde et andet menneskes liv.

Det er 13. gang at Dansk Røde Kors uddeler prisen som Årets Førstehjælper.

David Henningsen er blevet nomineret efter en dramatisk hændelse på Storebæltsbroen sidste år:

David Henningsen har vagt ved Storebæltsbroen og er i gang med at gøre betalingsanlægget rent, da han får et opkald fra overvågningsrummet: En mand vandrer omkring på motorvejsbroen mod Fyn.

- Jeg smider alt, hvad jeg har i hænderne, og suser ud på broen i vagtbilen. Da jeg ser manden komme gående, kører jeg ind til siden og stiger ud af bilen, fortæller David Henningsen.

Manden vender om, da han ser David Henningsen, og fordi det er mørkt, blænder lyset fra billygterne David Henningsen, og han mister manden af syne.

Næste gang han får øje manden, står han på ydersiden af autoværnet og læner sig ud over havet 65 meter under sig.

David Henningsen nærmer sig forsigtigt og begynder at tale til manden:

- Jeg synes, du skal komme over på den anden side og ind i min bil, så kan vi snakke lidt sammen, siger David Henningsen beroligende, mens bilerne suser forbi bag ved ham.

I næsten et kvarter taler han til manden og kommer efterhånden så tæt på, at han også kan stryge ham trøstende på hånden. Til sidst opgiver den fortvivlede mand sit forehavende og kravler ind over autoværnet og ind i David Henningsens bil.

De kører tilbage til betalingsanlægget, og her venter en ambulance med en psykolog, som kan tage sig af manden.

Prisen bliver uddelt på et pressemøde i Røde Kors i næste uge.

Oversigt

    Oversigt