Brug nødsporet

Brug nødsporet på den fynske motorvej ved spidsbelastninger. Det siger to fynske folketingsmedlemmer fra begge sider af salen.

Trængselsproblemerne og de mange trafikuheld på den fynske motorvej mellem Odense og Middelfart får nu to fynske folketingspolitikere til at forslå at nødsporet tages i brug.

På TV 2/Fyns vælgermøde i mandags opfordrede en vælger at man bruger nødsporet.

- En af de løsningsmodeller, man kan kigge på, er om man kan bruge nødsporet på den fynske motorvej, særligt i perioder hvor vi ved, at der er store trafikale problemer mellem Odense og Middelfart, siger Venstres Jane Heitmann.

Også SFs Anne Baastrup mener, at det er en god idé:

- Den store infrastrukturfond er tom lige nu og her. Og vi ved, at der er et stort behov for at få behov for at få forbedret forholdene på den er motorvej, siger hun.

Derfor mener hun også, at brugen af nødsporet kan være en slags nød-løsning.

I sommer åbnede vejdirektoratet for brug af nødsporet på Vejle Fjordbroen, og også i Tyskland bruger man nødsporet ved spidsbelastninger, og det letter trafikken. Den model kan genbruges på Fyn.

- Jeg synes, at det er en idé, der er værd at arbejde videre med. Derfor har jeg taget kontakt til transportministeren for at høre, om det her er en mulighed, siger Jane Heitmann.

Oversigt

    Oversigt