I det fynske folks tjeneste

Brugere: En "u'lænder" som træner i OB

OB skal have en "u'lænder" som ny cheftræner. Det mener brugerne af TV 2/FYN, som har stemt på, hvem den fynske fodboldklub bør ansætte som afløser for fyrede Lars Olsen.

OB jagter en ny cheftræner.

I den helt uvidenskabelige undersøgelse har et flertal på 36 procent af brugere nemlig stemt, at OB bør ansætte en træner fra udlandet. Og det er ikke noget dårligt bud, mener fodboldeksperten Morten Bruun fra Kanal 5.

- OB er én af de klubber herhjemme, der kan være attraktiv for en udenlandsk træner. Og hvis man kigger på den tidligere træner Bruce Rioch (fra Skotland, red.) - og ser bort fra hans pludselige exit - så er han én af de mest populære trænere, som OB har haft, fortæller Morten Bruun til TV 2/FYN.

For tidligt for Hemmingsen?

Morten Bruun peger på, at OB realistisk set enten kan jagte en arbejdsløs træner eller en træner under kontrakt fra enten Sverige eller Norge. Generelt mener fodboldeksperten, at feltet blandt danskere trænere er indskrænket.

Den næstmest foretrukne kandidat blandt TV 2/FYNs brugere er den tidligere OB'er, Michael Hemmingsen, som nu er cheftræner i Sønderjyske.
- Kigger man på Hemmingsens karriereplan, passer det perfekt for ham, at han efter at have været assistenttræner i OB, midlertidig træner i et halvt år og siden cheftræner i Sønderjyske nu vender tilbage til OB. Men det er måske lidt for tidligt, at han får det job. Han er dog i spil, vurderer Morten Bruun.

Fiasko i AGF slår hårdt

Erik Rasmussen - tidligere træner i FC Midtjylland og senest AGF, som han rykkede ned med - er den tredjemest populære kandidat.
- Fiaskoen i AGF slår hårdt. Og det er en ulempe for ham i en konservativ fodboldverden, at han griber tingene anderledes an, siger Morten Bruun.

Morten Bruun tror ikke, at Keld Bordinggaard, som er træner for U 21-landsholdsspiller, ønsker at være i spil til jobbet, selvom han har været nævnt som kandidat.
- Han må have fået masser af tilbud fra klubber, siden han stoppede som assistenttræner for Morten Olsen på landsholdet. Og dét uden at han har taget et job. Så jeg kan have mine tvivl, om han overhovedet vil være cheftræner i en klub, siger Morten Bruun.

Vil du nå at give din mening til kende om den kommende træner?

Stem her!