I det fynske folks tjeneste

Brugsen hævede 43.000 hos uskyldig kunde

Et ægtepar på Sydfyn fik sig noget af et chok da de forleden købte for hundrede kroner og betalte med Dankort i den lokale brugs. Da de senere kiggede på konto-udtoget var der blevet trukket ...43.000 kroner.

-

Et ægtepar på Sydfyn fik sig nemlig noget af et chok da de forleden købte for hundrede kroner og betalte med Dankort i den den lokale brugs. Da de senere kiggede på konto-udtoget var der blevet trukket ...43.000 kroner.

Hvad koster et stykke ost og to liter mælk?

En banal indkøbstur i den lokale Brugs torsdag skulle komme til at koste familien Andersen en mindre formue. Ægteparret købte for 100 kroner på Dankort. Men deres konto blev trukket for 43.353 kroner. Og i et par dage levede de i lykkelig uvidenhed.

Og de er ikke de eneste. Ialt fem kunder er blevet trukket for nøjagtigt det samme beløb efter at ha handlet i een af COOP Danmark butikskæder. Blandt andet DagliBrugsen.

Kæden har nemlig fået nye dankortterminaler og nogle af dem er defekte.     Fem af de defekte terminaler er fundet. Ifølge Svend Envoldsen, it-ansvarlig hos COOP Norden, er der software-fejl på ca. 200 terminaler spredt over hele landet. Ifølge ham vil det tage en uges tid, før fejlen er rettet i alle terminaler.