Brugsuddeler og kunder tilbageholdt tricktyve

Straks som han ser mig, forsøger han at slippe af sted herfra, fortæller brugsuddeler Kim Ernstsen.

Kunder og personale i SuperBrugsen i Langeskov fik i dag overmandet og holdt to tricktyve tilbage, indtil politiet kom. Tricktyvene forsøgte at lokke kunderne til at donere penge til en organisation for døvstumme børn. En organisation, der ikke eksisterer.

- Jeg ser, han forsøger at tage fat i en ældre kunde. Straks som han ser mig, forsøger han at slippe af sted herfra, fortæller brugsuddeler Kim Ernstsen.

Samemn med en række kunder får de standset tricktyven i hans forehavende.

- Heldigvis har vi hurtigt øje på ham, og vi er flere, der får ham holdt tilbage til en snak om, hvad der foregår. Og ja, det ender i en lille smule tumult, fordi han forsøger at stikke af, inden vi finder ud af, hvad der foregår, siger brugsuddeleren.

Han kalder det en rigtig træls sag:

- Vi ser, at de kunder, der i god tro gerne vil donere til velgørenhed bliver tvunget ud i noget, de ikke har lyst til.

Politiet var hurtigt på stedet og fik tilbageholdt tricktyven og hans makker.

- De bliver sigtet for bedrageri, og i øjeblikket overvejer vi både bødestørrelse, og hvorvidt vi kan få en udvisning på dem også, udtaler Lars Thede, der er vagtchef ved Fyns Politi.

De to tricktyve var for en uge siden anholdt i Jylland for tilsvarende kriminalitet.

- Der er en helt grundlæggende årsag til, de er her og bliver ved med at være her. Det er, at det lykkes dem at få penge fra folk. Så længe der er penge at hente, så er de her, forklarer vagtchefen.

Han råder folk til ikke at give penge til mistænkelige indsamlinger:

- Det kan godt være, at det lyder hårdt, men en af måderne at undgå det her, var måske at lade være med at give dem penge.

Oversigt

    Oversigt