Bryggeri jagter medarbejdere: Det er sjovt at lave øl

Bryggeriet Vestfyn mangler en håndfuld medarbejdere indenfor flere fagområder. De er en af de 41 nye industrivirksomheder, som er med på Jobmesse Fyn

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De grønne flasker klirrer afsted i lange rækker og klumper sig sammen på båndet. Og flaskehalsproblemer har de mærket i Assens på Bryggeriet Vestfyn. 

Lige nu mangler virksomheden både operatører til linjerne, en smed og en programmør.  De oplever kampen om arbejdskraften er blevet mere ophedet det sidste stykke tid i forhold til at finde de rigtige medarbejdere.

- Vi er blevet mere pressede og har haft svært ved at finde folk den seneste tid. Det vil vi gerne gøre noget ved, ved at få kontakt med jobsøgende på jobmessen og forstå, hvad der tiltrækker dem, siger fabrikschef Christoph Behnke.

quote Vi lokker jo først og fremmest med at det er sjovt at lave øl og det er da mere spændende at komme hjem og fortælle, at man er på Bryggeri Vestfyn, end at være revisor

Christoph Behnke, fabrikschef 

Fyns flaskehals

Selvom Fyn har over 11.000 ledige, så viser nye tal fra Dansk Industri viser, at virksomhederne på Fyn har sværere ved at tiltrække den nødvendige arbejdskraft end i resten af landet.

På Fyn er det primært højtuddannede og faglærte, der er mangel på. Næsten 6 udaf 10 fynske virksomheder slår forgæves faglærte stillinger op. Inden for højtuddannede er det 4 udaf 10 virksomheder, som forgæves søger medarbejdere.

- En tabt omsætning er også lig med tab af arbejdspladser. Så det er jo et stort problem, at virksomhederne ikke kan få de medarbejdere, de skal bruge i forhold til produktionen, siger DI's formand på Fyn Poul Strandmark.

På smede- og maskinværkstedet Viggo Hansen i Odense mangler de lige nu to smede. Virksomheden har i sidste uge sagt nej til to ordrer, fordi de mangler hænder.

Her har den operationelle direktør Kristian Lehrmann sagt ja til at holde et oplæg på Jobmesse Fyn for de jobsøgende for at få flere mennesker i arbejde ind i smedefaget.

- Jeg synes, det er noget som alle virksomheder her i området burde deltage i. Vi har et ansvar i forhold til at brede budskabet ud og hjælpe med at få flere unge mennesker ind i faget, siger han.

Kampen om arbejdskraften har fået flere industrivirksomheder med på landets største jobmesse i år. Sidste år var  31 industriarbejdspladser med, og det er i år steget til 41 industrivirkomheder ud af de godt 100 tilmeldte virksomheder.

Viggo Hansen er en af de nye på messen og har netop ansat to nye medarbejdere, men har altså yderligere brug for to smede for at nå de opgaver, der venter i ordrebogen.

Virksomheder på Jobmesse Fyn 

 

Flere målrettede jobmesser

Ifølge Carsten Koch-udvalget er jobmesser vejen frem i forhold til at få et bedre match mellem ledige og job. En medarbejder er blevet ansat i en nyoprettet HR-funktion, som skal arrangere jobmesser målrettet brancher.

Udvalget lægger op til, at det skal være obligatorisk for de ledige at deltage i jobmessen. Derudover skal A-kasser og fagforeningerne også inddrages og forpligtes på messerne.

Jobmeserne skal gennemføres løbende og hyppigt med særligt fokus på områder, der mangler arbejdskraft.

På Bryggeriet Vestfyn forventer fabrikschefen sig meget af debutten på messen.

- Jeg håber, vi kan repræsentere os og vise de jobsøgende, hvilke arbejdsmuligheder vi kan tilbyde hernede på Vestfyn. Vi lokker jo først og fremmest med at det er sjovt at lave øl og det er da mere spændende at komme hjem og fortælle, at man er på Bryggeri Vestfyn end at være revisor, siger Christoph Behnke.

Oversigt

    Oversigt