Bubber modtog rekord mange cykelmillioner

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte lørdag formiddag på vegne af Team Rynkeby en check på 14,3 millioner kroner til Bubber, som er ambassadør for Børnecancerfonden.

Der er tradition for at Team Rynkeby slår rekord i pengeindsamling og i år er ingen undtagelse. Sidste år samlede holdet 8,8 millioner kroner sammen, og i 2012 har de 790 danske ryttere og 130 servicefolk fået samlet 14,3 millioner kroner sammen til Børnecancerfondens arbejde.

- Jeg ved, hvor mange kræfter deltagerne på Team Rynkeby har lagt i at skaffe alle disse mange penge, og det er med en vis ærefrygt, at jeg nu skal give dem videre til Børnecancerfonden, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Overrækkelsen fandt sted på Torvet i Ringe, hvor mange af de 640 ryttere fra de 17 cykelhold var mødt op på deres gule rynkeby-cykler.

- Det er den største enkeltstående donation, Børnecancerfonden nogensinde har modtaget. Sidste år var vi fuldstændig overvældet over den støtte vi fik via Team Rynkeby - i år kan jeg slet ikke finde ord. Det er en ubeskrivelig stor håndsrækning til kampen mod børnekræft, siger Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Svensk rekord

1509 rynkeby2

Udover indsamlingen fra de danske Rynkebyhold, har de fire svenske hold samlet 2 millioner svenske kroner ind til den Sveriges børnecancerfond.

- Det er meget, meget flot arbejde af de svenske deltagere. På blot to år har de formået at involvere svenske virksomheder og andre bidragsydere i en sådan grad, at vi kan give en milliondonation til Barncancerfonden og har samtidig skabt et godt fundament for yderligere vækst i Sverige, siger Carl Erik Dalbøge, der er nordisk team manager på Team Rynkeby.

Udover støtte til forskning giver Børnecancerfonden penge til oplysning og direkte støtte til de ramte børn og deres familier.

Oversigt

    Oversigt