I det fynske folks tjeneste

Budget: Det er en ommer

De ældre fejrede i dag, at de havde fået penge til seniorhus. Men nu mener flere politikere, at budgettet risikerer at blive genåbnet

Odenses budget er et stort skønmaleri. Det mener to fremtrædende politikere, der forudser, at det bliver en ommer, når valget er ovre.

Ren luft

Flotte formuleringer uden indhold. Sådan lyder dommen over det budget, som fem ud af seks partier skrev under på torsdag aften.

- Det er ren luft, lyder det fra Enhedslistens Per Berga.

Der skal spares millioner i administrationen i kommunen, men ifølge Per Berga angiver budgettet ikke, hvor eller hvordan pengene skal findes, og derfor mener han, at budgettet bliver en ommer.

- Når vi kommer ind i 2010 - altså umiddelbart når valget er overstået, så kommer man til at tage hele det budget op en gang til, fordi indtægter og udgifter ikke hænger sammen.

Også socialdemokraternes ældrerådmand er bange for, at budgettet kun overlever kort tid.

- Jeg frygter egentlig lidt, at det her budget bliver en ommer for de ældre medborgere og de handicappede medborgere. At vi simpelthen kan blive nødt til at genåbne det her budget, lyder det fra Peter Rahbæk Juel (soc.dem).

TV 2/FYN har meget mere om den sag i vores udsendelse klokken 19.30. Her kan du se, hvad en kommunaløkonomisk ekspert mener om Odense's budget.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.