Budget på plads: Alle 29 rødder står bag

Kort før klokken 18 skrev alle 29 byrådsmedlemmer i Odense under på budgetforliget. Der er millioner til mursten, supercykelstier og asfalt.

Det er altså et enigt byråd, der har skrevet under på budgettet for 2015 - og det er første gang siden 2006, at også Enhedslisten er med. Her hed borgmesteren Jan Boye.

De næste fire år skal der bruges 400 millioner kroner til anlægsarbejder. Ifølge TV 2/Fyns reporter på stedet får blå blok med Jane Jegind i spidsen 150 millioner kroner til veje og asfalt, mens rød blok har fået penge til renovering af skoler og daginstitutioner. Enhedslisten er for første gang siden 2006 med i forliget.

- Vi er rigtig glade for i dag at kunne præsentere et budget, der sikre nye rehabiliteringspladser, renovering af kommunens skoler, nye supercykelstiger, penge til idrætten og sikre skoleveje, siger budgetordfører Brian Skov Nielsen.

Specielt rehabiliteringspladserne på ældreområdet glæder Enhedslisten.

- Ældreområdet er vigtigt for Enhedslisten. Vi har fra starten ment, at der skal satsets markant på forbedringer på ældreområdet, og er vi stolte af, at der i budgetforliget er afsat 20 mio. til de målrettede og tidsbegrænsede rehabiliteringsforløb udtaler Ældre- og handicaprådmand Per Berga Rasmussen.

SF har desuden fået 6,8 millioner kroner fra driftsbudgettet til en særlig indsats for udsatte børn.

Vi har meget mere om forliget i vores udsendelse klokken 19.30.

Se hele aftalen her

Oversigt

    Oversigt