Budgetforlig giver nyt studenterhus

Odense får et nyt studenterhus, og der bliver afsat penge til ungdomsboliger og sikre skoleveje. Det er nogle af resultaterne i det budgetforlig Odense Byråd indgik torsdag aften.

- Det er utrolig vigtig for vores ambition om at gøre Odense til en attraktiv studieby, at vi nu får et helt nyt studenterhus i vores latinerkvarter omkring Brandts, siger Odenses borgmester Anker Boye(S).

Beslutningen vækker glæde blandt de studerende.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om at Odense skal investere i at blive en vidensby, og det er i mine øjne knyttet stærkt til det at være en god studieby. Jeg synes derfor at byrådets beslutning viser stort fremsyn og jeg er meget glad på både de studerendes og byens vegne, siger Rasmus Nielsen, der er formand for Studenterhus Odense.

Udover et nyt studenterhus har byrådet også fundet penge til opførelse af nye ungdomsboliger, at sikre skolevejene og 225 millioner kroner er afsat til energirenovering af kommunens bygninger.

Samtidig betyder forliget, at kommunen over de kommende år skal spare 225 millioner kroner, og det vil betyde at omkring 500 stillinger skal nedlægges.

Bag budgetforliget står et bredt flertal i Odense Byråd.

Læs mere om budgetforliget her eller på linket i venstre spalte

Læs om Odenses budget her

Oversigt

    Oversigt