I det fynske folks tjeneste

Budgetoverskridelser i HCA-Fond rejses i By- og Amtsråd

Det meget omtalte underskud på HCA-fejringen i Parken rejses nu i Odense Byråd og Fyns Amtsråd.

-

Det meget omtalte underskud på HCA-fejringen i Parken rejses nu i Odense Byråd og Fyns Amtsråd.

Det er byrådsmedlem Jane Marie Jegind og amtsrådsmedlem Bo Libergren, begge Venstre, der retter en række enslydende spørgsmål til borgmester Anker Boye (S) og amtsborgmester Jan Boye (K).

-Vi har valgt at rejse enslydende forespørgsler for at kunne sammenligne svarene, siger Jane Marie Jegind og Bo Libergren.
-Offentligheden har krav på at få at vide hvorfor det er gået som det er, og hvad det får af konsekvenser, fortsætter Jane Marie Jegind og Bo Libergren.

Konsekvenserne for de lokale, folkelige arrangementer bekymrer også begge:
-Vi er stærkt bekymrede over, at budgetoverskridelserne på de københavnske aktiviteter risikerer at gå ud over de lokale aktiviteter i Odense og på Fyn.
-Det vil være særdeles problematisk, såfremt der ikke er et væsentligt større beløb fra HCA-Fonden til rådighed for aktiviteter i Odense og på Fyn, end de 40 millioner kroner, som Odense kommune og Fyns Amt har bidraget med, siger Jane Marie Jegind og Bo Libergren, der begge har den opfattelse, at \"det har hele tiden været en underforstået forudsætning for de lokale bidrag til HCA-Fonden, at Odense by og Fyns Amt gennem bidragene sikrede sig indflydelse på, og anvendelse af, væsentligt større beløb til lokale aktiviteter og til markedsføring af det fynske område.\"