Corona aflyste seks kampe: Bulldogs kom endelig på is igen og vandt

Efter seks aflyste kampe på grund af corona kunne Odense Bulldogs søndag endelig spille mod Rødovre Mighty Bulls og rykke tættere på slutspillet.

Maskotten Scotty skøjtede glad rundt på Odense Isstadion, inden kampen mellem Odense Bulldogs og Rødovre Mighty Bulls blev spillet søndag eftermiddag.

For selvom kampen bare var én af mange i rækken mod at kvalificere sig til slutspillet, var det en særlig kamp for det odenseanske hold.

For både maskot- og ishockey-dragt har været lagt på hylden siden før jul, da alle seks planlagte kampe var aflyst af corona.

- Jeg mener, det er omkring 20 dage siden, vi sidst spillede, så vi glæder os utrolig meget. Og Rødovre er et hold, vi ligger og kæmper tæt med, så det er en vigtig kamp, siger holdets anfører Nicolai Weichel inden kampstart.

13 coronatilfælde

21. december blev det første coronatilfælde i spillertruppen opdaget, og i samme fart, som coronaen har haft i hele landet, spredte coronaen sig mellem spillerne.

- Man gik jo bare og ventede på et positivt svar, men det kom heldigvis ikke, smiler Nicolai Weichel, der missede virusset.

quote Vi er alle utrolig tørstige efter at spille igen

Nicolai Weichel, anfører, Odense Bulldogs

Da det så værst ud for holdet var 13 i truppen lagt ned og på grund af smitten har Odense Bulldogs spillet færre kampe end de andre hold i Metalligaen - også søndagens modstandere fra Rødovre, der er gået helt fri for smitte.

- Det har været en turbulent og mærkelig tid, når vi er vant til at spille rigtig mange kampe mellem jul og nytår, siger direktør i Odense Bulldogs, Ole Nielsen og tilføjer:

- Nogen har været på isen to, tre eller fire gange inden kampen i dag, så det er svært at sige, hvordan vi står rent fysisk.

Målet er slutspillet

Lige nu ligger Odense Bulldogs på en syvende plads, mens Rødovre Mighty Bulls er placeret i bunden af ligaen på en niende plads. 

De bedste otte hold går videre til slutspillet, og det har Odense Bulldogs ikke nået de sidste fire sæsoner og man skal tilbage til sæsonen 2016-2017, hvor klubben placerede sig som nummer fire.

Der var godt gang i maskotten Scotty, selvom der ikke var tilskuere på lægterne.
Der var godt gang i maskotten Scotty, selvom der ikke var tilskuere på lægterne.
Foto: Alex Syrik

- Det har jo været vores målsætning, siden vi startede i august, at vi skulle tilbage i slutspillet og være en del af det gode selskab. Og det mål har været inden for rækkevidde stort set hele sæsonen. Så vi ved godt, at der kan tages et rigtig godt skridt i dag, hvis vi vinder, forklarer Ole Nielsen før kampen.

- At komme med i slutspillet ville være et stort skulderklap til alle på og omkring holdet, nikker Nicolai Weichel.


Og formen viser sig at være ganske fin hos odenseanerne.

I første periode af kampen smider Odense Bulldogs to pucker i mål, mens Rødovre Mighty Bulls kun får en enkelt puck i nettet. I anden periode spiller Odense Bulldogs sig op på en 5-1-stilling og kampen ender 7-2 til hjemmeholdet. 

Så selvom coronaen sendte holdet på glatis i ligaen hen over jul og nytår, indtog det Odense Isstadion med at hive tre point hjem.

- Vi er alle utrolig tørstige efter at spille igen, smiler Nicolai Weichel.