Bulldogs må nøjes med sølv

Herning vandt DM-guld for 16. gang med en 4-0-sejr på udebane over Odense i den syvende og afgørende kamp.

Herning vandt lørdag aften DM-guld for 16. gang i ishockeyklubbens historie. Det skete med en overbevisende 4-0-sejr på udebane over Odense i den syvende og afgørende DM-finale.

Dermed genvandt Herning mesterskabet, som jyderne også vandt i sidste sæson.

Nederlaget må ærgre Odense, som var foran både 2-0 og 3-1 i kampe, men fynboerne endte med at tabe finaleserien med 3-4.

I lørdagens afgørende kamp var der aldrig tvivl om udfaldet. Allerede efter 13 minutter var Herning foran 3-0. Og det sendte al spænding ud af opgøret.

Lasse Lassen bragte Herning i spidsen efter blot tre minutter. Patrick Björkstrand scorede til 2-0 og 3-0 efter syv og 12 minutter i første periode.

Patrick Björkstrand er søn af Herning-træner Todd Björkstrand, som også har været aktiv i Herning, hvor det blev til adskillige DM-titler.

Hernings Thomas Spelling cementerede sejren i tredje periode. Og i slutminutterne var der slåskamp, da Odense-spillerne skulle ud med nogle frustrationer, og det skabte en lidt kedelig sportslig afslutning på finaleserien.

Odense havde i slutspillet vist forbløffende styrke, og det lignede også en sikker fynsk DM-guldmedalje, da det stod 2-0 i kampe i finaleserien. På det tidspunkt havde Odense ikke tabt en eneste kamp i slutspillet.

Men Herning vendte finaleserien med en svimlende 8-1-sejr i Odense i den tredje kamp, og det var måske den kamp, der gav Herning-holdet troen på, at det kunne lade sig gøre at vinde guld igen.

Kampen var i øvrigt den sidste for Odenses anfører, 40-årige Mads True, som stopper karrieren efter denne sæson.

Odense har to gange tidligere vundet DM-sølv og en gang bronze, men guldet må foreløbig vente noget tid endnu.