En hverdag uden restriktioner er fint: - Men vi er pressede i forvejen, siger pædagoger

BUPL Fyn er ikke decideret modstander af, at man fjerner coronarestriktionerne, men det vil presse deres medlemmer ydereligere, siger formand.

Udsigten til at restriktionerne helt forsvinder, og coronavirus ikke længere skal betragtes som samfundskritisk, er formentlig noget, de fleste har set frem til.

Det gælder for så vidt også Rikke Hunsdahl, som er den fynske formand for Børne- og ungdomspædagogernes landsforbund, BUPL. 

Men samtidig gør hun opmærksom på, at det er pædagogerne, der kommer til at holde for, hvis man giver los i en tid, hvor der stadig er masser af smitte i samfundet.

- Vi er ikke bekymrede som sådan. Det er godt nok, at man ophæver restriktionerne som smitten har udviklet sig i forhold til befolkningen generelt, siger Rikke Hunsdahl og fortsætter.

- I forhold til de steder, vi har pædagoger ansat, ved vi, at når man må komme tilbage med smitte, vil der være nogen, der bliver pressede. Så vil smitten fortsat stige derude, og de (pædagogerne, red.) er pressede i forvejen, og det her letter ikke på det pres.

Appellerer til KL og ministre

Rikke Hunsdahl håber, at beslutningstagerne vil være lydhøre over for BUPL Fyn, der oplever store forskelle på, hvor pressede pædagogerne er af coronasmitten.

- Hvis man siger, at man ikke længere har ret til at blive hjemme med sygt barn på grund af corona, så sender man jo barnet afsted. Og det presser jo både forældrene og os, siger Rikke Hunsdahl.

Hun siger til TV 2 Fyn, at der er steder på Fyn, hvor ingen fastansatte er ramt af coronasmitte, mens der er andre steder, hvor samtlige fastansatte pædagoger er lagt ned af coronaen.

Hun appellerer derfor til, at man giver mulighed for at holde de børnehuse lukket, hvor det er helt slemt.

- Det her kan jo vare en måned eller to mere, så vi synes, at KL burde lave nogle regler, så der er mulighed for at dimensionere. Det bør KL snakke med sundhedsmininisteren og børne- og undervisningsministeren om, siger Rikke Hunsdahl.