Busbestyrelse skal drøfte brystreklame

Fyn bliver kønnere. Sådan lyder sloganet for en ny reklame, der for 25.000 kroner vil sælge nye bryster til fynske kvinder. Et bestyrelsesmedlem i FynBus vil nu have sagen drøftet.

De nye reklamer pryder siderne af busserne på FynBus, og på en lyserød baggrund med et billede af et blottet bryst, giver privathospitalet Nygart fra Aarhus tilbudet om nye bryster til de fynske kvinder.

Reklamen vækker forargelse hos nogen af de rejsende.

- Det er for meget. Det er grænseoverskridende og langt ude. Man smider al blufærdighed væk og krænker kvindekønnet, siger Paulo Bjergager Nielsen.

Andre passagerer finder reklamen helt i orden.

- Jeg synes, at det er billigt. Jeg troede det var meget dyrere at få nye bryster. Men jeg kan godt lide reklamen, siger Casper Bohl.

En lignende kampagne kørte på Movias busser i København for nogle år siden, og her skabte reklamen både debat og forargelse.

Ledelsen i FynBus har ikke ønsket at kommentere reklamen, men et bestyrelsesmedlem finder reklamen frastødende.

- Vi transporterer også mange unge mennesker, og jeg synes, at det vi giver dem et forkert billede af kvindekroppen med den slags reklamer. Det er ikke min kop te, siger Jesper Hempler(SF), der er bestyrelsesmedlem i FynBus bestyrelse.

På torsdag er der bestyrelsesmøde i FynBus, og her vil Jesper Hempler bringe have drøftet om reklamen er forenelig med FynBus etiske retningslinjer.

- Jeg mener bestemt, at vi må overveje at få nogle retningslinjer for hvilken slags reklamer vi skal have på vores busser, og jeg vil tage initiativ til at vi får en drøftelse om sagen på torsdag, siger han.

Oversigt

    Oversigt