Buschaufførerne i Odense under pres

[size=2][/size]Chaufførerne i Odenses bybusser frygter for lavere løn og ringere arbejdsvilkår.

Chaufførernes frygt kommer efter at Odense Byråd onsdag besluttede ikke at følge Århus Kommune, som har givet buschaufførerne garanti mod ringere løn- og arbejdsvilkår i forbindelse med en kommende privatisering, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Det betyder, at buschaufførerne i Odense om få måneder er afhængige af, hvilket eller hvilke busselskaber, der vinder busdriften i Odense. Og til hvilken pris og under hvilke betingelser, det sker.

Et flertal i byrådet bestående af Dansk Folkeparti, Ny Alliance, Venstre og De konservative argumenterede på byrådsmødet med, at de ikke vil lænke private bydere på hænder og fødder i lønforhandlinger med chaufførerne.

- I stedet ønsker man en situation, hvor chaufførerne nu er usikre på deres løn- og arbejdsvilkår. Det er både respektløst og yderst besynderligt i en tid, hvor arbejdsgiverne skriger om mangel på chauffører.

I Århus har man ellers vist vejen og truffet en klogere beslutning, siger formand for 3F Transport Jens Matthiesen til Nyhedsbrevet 3F.

Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten havde fremsat et forslag om at selskaber, der vil byde på busdriften i Odense, ikke må sænke chaufførernes løn i løbet af kontraktperioden.

Fynbus

Fakta

Oversigt

    Oversigt