Busselskab afviser Ramadan-problemer

Trafikselskabet FynBus er tilfredse med sine vognmænds buschauffører, og afviser, at den muslimske fastemåned ramadanen er farlig for buskørslen.

Fynske buspassagerer har ingen grund til bekymring for fastende buschauffører under den muslimske fastemåned ramadanen. Sådan lyder det fra trafikselskabet FynBus, efter at et byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Odense har krævet, at fastende chauffører sendes på tvungen ferie.

- Vi opfatter det ikke som et problem, og hvis det var et problem, så går jeg ud fra, at entreprenørerne tager hånd om det, siger bestyrelsesformand Torben Andersen (SF) fra FynBus.

FynBus er ikke arbejdsgiver for chaufførerne, men har kontrakter med forskellige vognmænd. I kontrakten står der, at chaufførerne skal køre forsvarligt og overholde loven, men intet konkret om ramadanen.

- Vi skriver, at kørslen skal foregå betryggende og sikkert, og den formulering er tilstrækkeligt for os. Vi skriver jo heller ikke, at chaufførerne ikke må snakke i mobiltelefon, siger han.

Det er byrådsmedlem i Odense, Alex Ahrendtsen (DF), som har sendt et åbent brev til FynBus' bestyrelse og direktionen, hvor han opfordrer selskabets bestyrelse til at sende muslimske buschauffører på ferie under ramadanen.

- Når man faster, er man ikke fysisk i stand til at køre bus med en masse passagerer. Jeg vil klart råde busselskaberne til at sende deres muslimske medarbejdere hjem på ferie, siger

Oversigt

    Oversigt