I det fynske folks tjeneste

Busser fra FynBus kører for stærkt

Tonstunge busser fra FynBus drøner med alt for høj fart gennem fynske landsbyer. Chaufførerne føler sig pressede af nye køreplaner.

Optagelser fra en tilfældig rute viser at rutebilerne i flere tilfælde er oppe på det dobbelte af den tilladte hastighed.

Det viser hemmelige optagelser fra en tilfældig rute, hvor rutebilerne i flere tilfælde er oppe på det dobbelte af den tilladte hastighed.

Vi tog et kamera med på bustur sammen med en GPS der kan måle hastigheden. Og så filmede vi turen. I Odense holder chaufføren - som man kan se - fartgrænsen, men det ændrer sig hurtigt.

- Nu må de rette ind og køre efter reglerne. Og hvis det er køreplanerne, der er problemet, så må de ændres, siger Peder Pedersen, leder af færdselsafdelingen ved Fyns Politi.

Stramme køreplaner får skylden

Det er de stramme køreplaner, der presser chaufførerne til at køre for stærkt. Sådan lyder reaktionen fra chaufførernes tillidsmand.

- Chaufførerne har en høj faglig stolthed, og vil helst nå frem til tiden. Hvis det er det der er sket i dette tilfælde, at vedkomne har følt sig presset af sig selv eller sine passagerer, så kan jeg kun beklage det, siger Arriva-chaufførernes tillidsmand Helle D. Madsen.

Den nye køreplan vil tidligst ligge klar i januar 2009