I det fynske folks tjeneste

Busser fra hele landet til Svendborg

62 årsdagen for "Krystalnatten" bliver markeret over hele landet. Men fakkeltoget i Svendborg bliver centrum for én af de største markeringer. Både demonstranter og politi fra hele landet er på vej til Svendborg.

Sydfyn midtpunkt for krystalnatten

62 årsdagen for "Krystalnatten" markeres med demonstrationer og fakkeltog flere steder i landet. Men demonstrationen i Svendborg bliver centrum for den største markering. Demonstranter og politi fra hele landet er på vej til Svendborg.

Torsdag eftermiddag afgår der en bus fra København til Svendborg med deltagere til demonstrationen på Torvet i Svendborg. Krystalnatten bliver også markeret i hovedstaden, men alligevel vil mange drage til den sydfynske hovedstad.

"Med det der sker i Svendborg i øjeblikket, føler mange venstreorienterede i København, at det er vigtigt at tage til Sydfyn for at bakke initiativet mod nazi-aktiviteterne op", siger Jon fra Rebel i København.

Han understreger, at busturen ikke er arrangeret af Rebel i København, men af "nogle fra venstrefløjen".

Også fra Odense vil der torsdag eftermiddag afgå busser med kurs mod Svendborg. Både fagforeninger, venstrefløjspartierne og Rebel i Odense sender demonstranter til Svendborgs fakkeltog.

Arrangørerne af demonstrationen i Svendborg lægger stor vægt på at optoget bliver fredeligt. Ved demonstrationens start vil arrangørerne indskærpe, at demonstrationen er fredelig og ikke vil acceptere ballade.

Alligevel tager Svendborg politi ingen chancer. Der er indkaldt beredskab fra Region Fyn, og i følge TV 2/FYNs oplysninger, vil der også kommer styrker fra Jylland til Svendborg.

Om også nazisterne planlægger at komme til Svendborg torsdag ved politiet ikke. Politiet har ingen indberetninger om, at nazisterne planlægger et angreb på fakkeltoget, i stil med angrebet på borgermødet i sidste måned. Men lejligheden i Vestergade, hvor der bor en nazi-sympatisør, vil blive bevogtet nidkært i eftermiddag.

Demonstrationen starter 16.30 på Torvet i Svendborg.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.