Bybusserne i Odense ramt af strejke

Tusindvis af odenseanere måtte tirsdag morgen spejde forgæves efter bybusserne i Odense. På et fagligt møde natten til tirsdag besluttede chaufførerne at nedlægge arbejdet i protest mod deres arbejdsmiljø og ledelse.

-

Tusindvis af odenseanere måtte tirsdag morgen spejde forgæves efter bybusserne i Odense. På et fagligt møde natten til tirsdag besluttede chaufførerne at nedlægge arbejdet i protest mod deres arbejdsmiljø og ledelse.

Strejken blandt de flere hundrede chauffører har ramt samtlige bybuslinier i Odense. De strejkende chauffører er utilfredse med deres arbejdsmiljø og ønsker direkte forhandlinger med kommunen udenom ledelsen af bytrafikken i Odense.

Chaufførerne har sendt et udspil om deres arbejdsmiljø til kommunen, og da de ikke havde modtaget svar mandag middag, blev der indkaldt til møde. Arbejdsnedlæggelsen blev  derefter besluttet på et fagligt møde kl. 0.45 natten til tirsdag.

Samtidig er chaufførerne voldsomt utilfredse med deres ledelse.

- Trafikchef Peter Justesen må finde sig et andet job. Han er uegnet til at lede bytrafikken i Odense, siger Carsten Sørensen, der er talsmand for de strejkende chauffører.

Ledelsen hos Odense Bytrafik afviser kategorisk chaufførernes udlægning.

- Det er noget sludder. Vi har overhovedet intet hørt fra tillidsrepræsentanterne. Jeg tror det handler om en lille hård kerne, der forsøger at sætte ledelsesretten ud af spil og blot ønsker at obstruere alting, siger Peter Justesen, trafikchef i Odense Bytrafik.

I følge ledelsen i Odense Bytrafik er chaufførerne utilfredse med at de har flyttet opholdslokaler.

De strejkende chauffører fra SiD blokerede tirsdag morgen bytrafikkens anlæg ved Gammelsø, og forhindrede bybusserne i at komme på gaden. En del af chaufførerne er tjenestemænd og kan derfor ikke strejke. Men blokaden forhindrede altså også disse chauffører i at passe deres arbejde.

Der er endnu ingen afklaring på hvornår bustrafikken bliver genoptaget, og noget tyder på at konflikten kan fortsætte nogle dage endnu.

- Vi vil gerne forhandle med chaufførerne. Men det kræver at arbejdet bliver genoptaget øjeblikkeligt, lyder det fra Peter Justesen.

Chaufførerne har indkaldt til fagligt møde onsdag kl. 8.00 og lige nu tyder intet på at de er indstillet på at genoptage arbejdet foreløbig.

Oversigt

    Oversigt