Bycykler og cykelmotorveje i Odense

Der bliver satset massivt på at styrke cyklismen i Odense de kommende år. Til foråret får byen 200 bycykler og samtidig har Odense fået seks millioner til udvikling af blandt andet cykelmotorveje, cykelbrugerråd og bilfrie zoner ved skolerne.

Cykelbyen Odense slår nu endnu et slag for at få flere til at trampe i pedallerne og lade bilen stå. Kommunen har indgået en aftale med firmaet JCDecaux om at levere 200 bycykler til foråret. Cyklerne skal finansieres med reklamer og firmaet står for både drift og vedligeholdelse.

- Endelig kan vi tilbyde byens borgere en rigtig god bycykel her i Odense. Det er en slidstærk cykel i aluminium, og den er designet ud fra AFA JCDecauxs 15 års erfaringer med bycykler. Jeg håber, at mange vil bruge cyklen i byen - enten til og fra arbejde, mellem møder eller blot for fornøjelsens skyld, siger rådmand Anker Boye.

Millioner til Odense

Samtidig er der nye millioner på vej til cykelprojekter i Odense som følge af trafikforliget i Folketinget. Kommunen får 6,3 millioner kroner. Pengene skal blandt andet bruges til p-pladser til cyklerne i bymidten og til cykelfestival, kampagner og branding.

Kommunen vil også etablere såkaldte cykelmotorveje, så cyklister med drøn på kan komme hurtigere frem. Der vil også blive lavet såkaldte "Park and Bike" pladser, så bilister kan sætte bilen i byens udkant og cykle ind til bymidten.

Bilfrie zoner

Derudover planlægger kommunen at lave bilfrie zoner ved folkeskolerne for at styrke sikkerheden og øge motivationen for at tage cyklen i stedet for at forældre som nu i stor stil aflevere deres børn i bil ved skolen.

Odense Kommune får også deres eget cyklistråd, der skal ideudvikle og rådgive om hvordan cykeltrafikken kan styrkes i byen.

- Vi vil sammensætte rådet af både eksperter, cyklister og bilister. Målet er at få en organ, der kan give os inspiration til at udbygge vores stilling som landets førende cykelby, siger kontorchef Birthe Papsø fra Trafik og Anlæg i Odense Kommune

Godt initiativ

Hos Dansk Cyklistforbund hilser man de nye initiativer i Odense velkommen.

- Efter nogle gode i år i Odense har der været stilstand på dette område de senere år. Faktisk er det gået ned ad bakke i forhold til andre byer, så det er glædeligt, at byen der kalder sig Danmarks Cykelby, tager sig sammen og igen satser på cyklismen, lyder det fra direktør Jan Loft Rasmussen fra Dansk Cyklistforbund.

Oversigt

    Oversigt