Byger vil præge vejret i stor konfirmationsweekend

Også de mange taler 1. maj risikerer at skulle høres iført regntøj. Blå mandag ser ud til at blive våd mandag.

- Man skal huske paraplyen, uanset om man skal til 1. maj-tale eller konfirmation.

Sådan lyder det gode råd fra DMI-meteorolog Frank Nielsen dagen før, at mange danskere af den ene eller anden grund skal udenfor.

- Det bliver en kølig 1. maj i år med omkring 10 grader de fleste steder, og der kommer en del byger - måske endda med hagl, så det er ikke det bedste forårsvejr, siger han til Ritzau.

I år falder den særligt danske helligdag store bededag på 1. maj, og dermed er andelen af danskere, der har mulighed for høre en 1. maj-tale, ekstra stor i år.

Fælledparken i København og Tangkrogen i Aarhus er nogle af de steder, hvor der traditionelt dukker tusindvis af mennesker op for at høre taler.

- Der kommer måske nogen sol først på dagen, men kort tid efter kommer der byger, og det er svært at sige, præcis hvor bygerne rammer, men i netop København og Aarhus er der måske ekstra stor risiko for byger, fordi vinden kommer fra nordvest, siger Frank Nielsen.

Torsdag aften er der ligeledes god grund til at blive indenfor og spise varme hveder, for vejret er blot et forvarsel om fredagens bygevejr.

I weekenden bliver lørdag den pæneste dag, hvis man foretrækker solskin, fortæller DMI's vagthavende.

- Det bliver faktisk en relativ pæn lørdag. Der kommer et par lokale byger, men overordnet bliver det tørvejr og mellem 5-10 grader, siger Frank Nielsen, der i parentes bemærker, at de lave majtemperaturer er godt nyt for de mange birkepollenallergikere, der normalt snøfter ekstra meget omkring 1. maj.

Søndag, der også er en konfirmationsdag mange steder, begynder pænt, men ender knap så godt. Vejret skulle dog holde nogenlunde tørt i kirketiden, lyder det.

Og til de mange konfirmander, der mandag holder blå mandag, advarer DMI om, at den i denne omgang passende kunne omdøbes til våd mandag.

Oversigt

    Oversigt