I det fynske folks tjeneste

Byggebranchen kan redde fyrede slagteri-medarbejdere

06:26

1 af 2

Der er håb for de fyrede slagteriarbejdere på Danish Crown i Faaborg. Byggebranchen kan være vejen til nyt job.

På Syddansk Erhvervsskole i Odense er der netop nu gang i flere omskolingskurser. De skal gøre de ledige klar til at tage job i bygge- og anlægsbranchen.

- Pointen er, at når man bliver opsagt, så kan man få en kompetenceafklaring. Der bliver lagt en plan for, hvordan man kan stå men nogle kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet, forklarer Susanne Toftager, der er leder hos Center for Efteruddannelse på Syddansk Erhvervsskole.

Mange jobs på Fyn

Særligt de mange anlægsarbejder i Odense de kommende ti år gør, at der er brug for flere byggearbejdere.

Fra januar i år er alle fynske kommuner derfor gået sammen i projektet Byg til Vækst, hvor man sammen med erhvervslivet og fagforeninger ser det som et fælles fynsk ansvar at få uddannet nok lokale til de mange byggejob.

- Vi kan se, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft stort set i alle kategorier indenfor byggebranchen. Så det giver rigtig god mening at folk kan komme ud, og få lov at prøve noget af: "Hey, det kan være, at det er her mit forsørgelsesgrundlag skal være i fremtiden," fortæller Søren Folkersen, der er formand for foreningen Byg til Vækst.

"Hva' nu Faaborg?"

I denne uge spørger TV 2/Fyn "Hva' nu Faaborg?" - og sætter fokus på udfordringerne for Faaborg oven på slagterilukningen. Bland dig på facebook eller på twitter #hvadnufaaborg

Ved du noget? Så send os et tip