Byggebranchens ledighed stiger voldsomt

Murere, tømrere og andre håndværkere er nogle af de arbejdsgrupper, som tydeligt kan mærke virkningerne af finanskrisen. Ledighedstallene stiger lige nu voldsomt.

Især i løbet af de sidste tre måneder er det gået stærkt.

Hos 3F på Fyn havde de per 1. november 60 ledige. Det tal er nu steget til 330 ledige. Det svarer til, at lidt over hver femte medlem hos 3F nu går arbejdsløs.

Hos Træ, Industri og Byg kan de også mærke, at finanskrisen påvirker arbejdsløshedstallene. Alene mandag var 43 medlemmer inde hos fagforeningen for at melde sig ledige.

Formand Søren Folkersen vurderer, at antallet af ledige medlemmer er steget fra omkring to procent i november til omkring ti procent nu. Med de mange, der har meldt sig som ledige mandag er tallet nu oppe på 11 procent.

Anlægsloftet skal væk

Hos Odense Kommune er de klar over de problemer, byggebranchen har. Frygten er, at den stigende arbejdsløshed skal brede sig videre ud til andre brancher.

Derfor foreslår Enhedslistens Per Berga på byrådsmødet tirsdag, at Odenses Byråd skal opfordre regeringen til at ophæve det kommunale anlægsloft. Så kan kommunen få mulighed for at påbegynde flere anlægsprojekter, og dermed holde gang i byggebranchen.

Anlægsloftet har betydet, at mange kommuner har måtte begrænse vedligeholdelses- og udbygningsarbejder på de kommunale bygninger. I Odense blandt andet istandsættelsen af Ejbyskolen.

Oversigt

    Oversigt