I det fynske folks tjeneste

Byggeri i Ullerslev skal undersøges

Endnu et af HD Ejendommes mange fynske rækkehusbyggerier, Kirsebærhaven i Ullerslev, skal undersøges, om det er ordentligt brandsikkert.

Byggeri Ullerslev Kirsebærhaven

Det sker efter, at et søsterbyggeri i Tommerup, hvor et rækkehus i juni brændte og kostede to drenge livet, havde alvorlige fejl.

- Vi har et byggeri fra samme firma, og der vil vi gøre det, at vi vil kræve at se ejendommen for at se, om den har de samme fejl som den omtalte ejendom. Det håber vi ikke, at den har, men hvis den har, skal fejlene udbedres, siger Tage Juel (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg, til TV 2/FYN.

Byggeriet i Ullerslev er fire år gammel, men undervejs i processen blev byggeriet standset af den daværende Ullerslev Kommune for mangler i brandsikkerheden.

I Tommerup har kommunen konstateret, at brandsikkerheden i det brændte rækkehusbyggeri ikke var i orden. Det er det såkaldte "brandstop", der ifølge en sikringsekspert, Svend Voss fra Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, mangler.

HD Ejendomme har i dag udsendt en pressemeddelelse, hvori selskabet beklager manglerne i byggeriet i Tommerup:
- Vi har med stor beklagelse konstateret, at entreprenøren, der har opført byggeriet til HD Ejendomme, ikke har udført brandsikringen som beskrevet i de tegninger, som vi og kommunen har godkendt. Isoleringen var ikke ført tilstrækkeligt tæt til undertaget/trempel. HD Ejendomme har straks efter henvendelsen fra Assens Kommune bedt den ansvarlige entreprenør om at udbedre ovenstående mangel omgående, hvilket allerede er påbegyndt i Teglhøjen, Tommerup. Arbejdet vil være afsluttet inden udgangen af august, lyder det fra HD Ejendomme.