I det fynske folks tjeneste

Byrådskandidat fjerner opslag på Facebook: - Det skal ikke opfattes racistisk

Et opslag på Facebook om en muslimsk kvinde, der smides ud af en taxa, er ikke racistisk, men en vittighed, forklarer byrådskandidat fra Venstre i Svendborg.

Jesper Christensen (V) stiller ved det kommende kommunalvalg op for Venstre i Svendborg. På sin Facebook-side har han delt en joke om en muslimsk kvinde, der bliver smidt ud af en taxa og bedt om at vente på en kamel.

Efter TV 2/FYN har været i kontakt byrådskandidaten, har han valgt at fjerne opslaget fra Facebook, fordi han ikke ønsker, det skal opfattes racistisk.  

Læs også Drømmen lever stadig: Borgmester vil hurtigere til Lolland

- Opslaget bliver fjernet, da jeg ikke ønsker, at det skal opfattes racistisk. Jeg har som nævnt en del muslimske venner, så jeg er på ingen måde i den boldgade. Opslaget er ment som et humoristisk indslag i min valgkamp, skriver Jesper Christensen i en e-mail til TV 2/FYN umiddelbart efter et telefonisk interview.

- Jeg har efter hurtige overvejelser talt med (Svendborgs, red.) borgmester Lars Erik Hornemann (V) blot for at rådføre mig. Jeg er kommet frem til, at det er bedst, jeg ikke udtaler mig yderligere i den omtalte historie, uddyber byrådskandidaten, der beklager dybt. 

Borgmester: Han er et af de sødeste mennesker

I et telefoninterview med TV 2/FYN fortalte Jesper Christensen tidligere, at vittigheden er kopieret fra en af hans muslimske venners Facebook-side. Han mente ikke, at den var racistisk.

- Jeg synes ikke, vitsen på nogen måde er racistisk. Det er ment som en helt uskyldig joke, siger Jesper Christensen.

Jeg synes ikke, vitsen på nogen måde er racistisk.

Jesper Christensen

- Jeg prøver at gå mere humoristisk til værks i år på min kommunalvalgkampagne, forklarer han.

Alligevel har han altså alligevel valgt at fjerne det Facebook-opslaget.

TV 2/FYN har været i kontakt med Svendborgs borgmester, der også repræsenterer Venstre.

Lars Erik Hornemann bekræfter, at Jesper Christensen har spurgt borgmesteren til råds i sagen. Borgmesteren forklarer, at Jesper Christensen er et af de sødeste mennesker, og han tror på, at byrådskandidaten ikke har ment noget racistisk med opslaget.