Aarhus og København siger nej tak: Odense-politiker fortryder fortsat ikke samarbejde med udskældt forening

På trods af, at Aarhus og København kommuner er skeptiske overfor foreningen Søstre mod vold og kontrol, står lokalpolitiker Cæcilie Crawley (S) stadig inde for beslutning om at støtte den odenseanske forening.

Torsdag kunne vi fortælle, at lokalpolitikere i København og Aarhus kommuner er skeptiske over for foreningen Søstre mod vold og kontrol. De regner ikke med at indgå et samarbejde.

Det har ikke ændret ved, hvordan byrådsmedlem Cæcilie Crawley fra Socialdemokratiet i Odense Kommune forholder sig til foreningen.

- Jeg har ikke så mange holdninger til, hvad lokalpolitikere i andre kommuner tænker. De skal gøre det, de mener er bedst for deres egen by. Vi har et stort problem med negativ social kontrol, og det prøver vi at gøre noget ved, siger hun.

Til gengæld tager hun gerne imod gode råd fra de to kommuner, hvis de kan finde andre måder at løse udfordringerne med negativ social kontrol.

- Vi kan da godt være nysgerrige på at høre, om Aarhus og København har andre løsningsmuligheder, for det er et svært problem at løse, siger Cæcilie Crawley (S).

K er skeptisk

I den anden lejr står Joachim Hoffmann-Petersen (K). Han er stadig meget skeptisk over for samarbejdet med foreningen, ligesom han var, da beslutningen om fortsat at støtte foreningen, blev taget. Han forstår godt, at politikere i de to storbykommuner ikke umiddelbart ønsker at indgå et samarbejde.

- Det lyder meget fornuftigt. Vi har jo stemt for at smække pengekassen i, fordi vi ikke har tillid til foreningen, så det giver jo god mening, at andre byer heller ikke starter et samarbejde op, siger han.

I starten af juni stemte Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og løsgængeren Andreas Møller for at fortsætte støtten til Søstre mod vold og kontrol. Byrådet skulle beslutte, om foreningen fortsat skulle have kommunal støtte efter afsløringer om pres og trusler fra foreningens side. 

Tillid eller ej 

Siden afsløringerne har foreningen erkendt fejlene, og Cæcilie Crawley har derfor tillid til, at foreningen har rettet op på det.

- I Odense har vi et stort problem med negativ social kontrol. Vi har en forening, der har været rigtig gode til at løse den opgave, og det har vi støttet, siger hun.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er Joachim Hoffmann-Petersen (K) uenig i. Han tror ikke på, at foreningen faktisk vil ændre på noget, efter den har erkendt dens fejl.

- Der har været for mange problemer, og de tiltag, der er kommet, er kommet i sidste sekund, siger han. 

Foreningen får også stadig statslig støtte. Da kritikken af foreningen kom frem, udtalte udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad Bek, at regeringen ikke ville genoverveje, hvorvidt statsstøtten skulle fjernes. 

Oversigt

    Oversigt