I det fynske folks tjeneste

Byrådsmedlem: Borgmester gambler med kanalforbindelse

Da trafikminister Carina Christensen mandag var på besøg i Odense for at høre om den kommende kanalforbindelse, var det kun den konservative borgmester Jan Boye, der repræsenterede Odense. By- og Kulturrådmand Anker Boye var ikke inviteret, det undrer byrådsmedlem Thomas Funding.

Socialdemokraten Thomas Funding undrer sig over borgmesterens handlemåde.

- Anker Boye er en kapacitet, der har deltaget i mange af sådan nogle forhandlinger med stor succes. At borgmesteren ikke inviterer ham med, svarer til at man ikke spiller sin trumf i et kortspil, siger Thomas Funding.

Statens kroner på spil

Formålet med dagens møde var at få ministeren til at putte statskroner i den store kanalforbindelse, der skal slutte ringvej nummer tre helt sammen rundt om Odense og samtidig lette vejen til motorvejen for beboerne på Nordfyn.
Med til mødet var udover ministeren og Jan Boye også borgmestrene fra Kerteminde og Nordfyn, derfor kunne Odenses borgmester heller ikke se noget mærkeligt i den manglende invitation til rådmanden.
- Nu er det jo mig, der er borgmester her i byen, og det er mig, der sammen med mine borgmesterkolleger mødes med ministeren, de har jo heller ikke haft deres trafikudvalgsformænd med, siger Jan Boye.

Ufine overvejelser

Helt så simpel er sagen dog ikke nødvendigvis, hvis man spørger den politiske kommentator og leder af journalistuddannelsen på SDU, Troels Mylenberg:
- Det er klart, at der sagtens kunne ligge en masse strategiske  overvejelser af mere ufin karakter bag, man skal ikke hjælpe sine politiske modstandere mere end højst nødvendigt, siger han.