Byrådsmedlem: Homoseksuelle er væmmelige

Byrådsmedlem i Odense, Mohammed R. Mansour, kalder socialdemokraternes forslag om at lære eleverne om homoseksualitet for væmmeligt.

Det er tilsyneladende ikke kun i Rusland, at de folkevalgte politikere udtaler sig i skarpe vendinger mod homoseksualitet.

Løsgængeren Mohammed R. Mansour fra Odense Byråd tager kraftigt afstand fra Tim Vermunds forslag om indføre undervisning om homoseksualitet i de odenseanske skoler.

- Det er et rigtigt dårligt forslag. Vi muslimer er imod homoseksualitet. Vi skal ikke snakke om det. Det er væmmeligt, lyder det fra Mohammed R. Mansour.

I følge byrådspolitikeren er der kun ganske få muslimer, der er homoseksuelle.

- Man kan ikke være bøsse og muslim samtidig. Hvis man er bøsse, så er man ikke længere muslim, lyder det fra Mansour.

Han mener, at muslimske forældre vil tage deres børn ud af skolerne, hvis de skal lære om homoseksualitet.

Dahir Jama Roobleh, der er tidligere SF?ere, men nu løsgænger i byrådet, bakkede i første omgang op om kritikken af Tim Vermunds forsalg. På Facebook kaldte han det for en katastrofe, at et byrådsmedlem kommer med sådan et forslag.

Dahiar Jama Roobleh stiller op for Enhedslisten ved kommunalvalget 19. november, og han har nu fjernet sit indlæg efter at Brian Skov Nielsen fra partiet gjorde ham opmærksom på, at det er i mod partiets politik at tale imod homoseksualitet.

Vermund: Jeg er rystet

Forslagsstiller Tim Vermund er chokeret over reaktionerne fra hans byrådskolleger.

- Den slags rabiate og intolerante holdninger viser med al tydelighed, at der er brug for oplysning om homoseksualitet. Mansour må af alle mennesker forstå, at vores demokrati bygger på tolerance og forståelse for minoriteter, og religion kan aldrig være en undskyldning for intolerance og diskrimination, siger Tim Vermund fra socialdemokraterne.

Oversigt

    Oversigt