Byt til nyt gammelt

Byt din brugte vinterfrakke til nyt brugt tøj. Siden tirsdag har fynboerne kunnet bytte aflagt tøj med andre på ny genbrugsfestival i Odense.

Der er kø ved de hjemmelavede prøverum, og gang i kasseapparatet i DOK 5000.

11 innovasion- og entreprenørstuderende har nemlig sat sig for at genskabe en byttefestival med genbrug i højsædet.

Her kan bytteglade i alle aldre komme af med deres gamle tøj og forny garderoben.

- Vi får en masse brugbar erfaring ud af det, og så synes vi også det er rigtig sjovt, at prøve at lave noget som det her, siger Mads Kjærgaard, der er arrangør på festivalen Swap Amok i Odense.

Og Swap Amok trækker godt med genbrugsglade mennesker til.

- Fem par sko og 17 kjoler og bluser. Så 23 ting jeg kan bytte, det er meget dejligt.

Og har du fundet noget at bytte med?

- Ja, indtil videre har jeg fundet ni ting, og så regner jeg med også at komme i morgen og se, hvad andre nu kommer med som de ikke kan bruge. Måske kan jeg bruge det, siger Katja Rasmussen fra Odense.

- Jeg synes det er helt fantastisk, at man i stedet for bare at klippe det i stykker og smide det ud på lossepladsen, at andre folk kan få brug for det, man ikke selv har været så god til at gå med, siger børnehaveklasselærer Majbritt Johansen.

Bytteri med et formål

Byttefestivalen Swap Amok er et af de projekter, som de studerende har skabt i forbindelse med deres uddannelse.

For udover overskuddet af tøj, der går til Røde Kors, har gruppen et klart mål med projektet.

- Fra skolen har vi fået en opgave om, at vi skal aflevere en rapport på den højeste bygning i Las Vegas, og den rapport skal indeholde en beskrivelse af, hvordan det lykkedes os at komme til Las Vegas, fortæller Mads Kjærgaard.

Indgangen koster 20 kroner, og i baren langes der kaffe og søde sager over disken. Men kan det nu også række til en tur til Las Vegas?

- Formentlig ikke kun ved denne event. Vi har også nogle andre projekter i gang. Det her har givet os en rigtig god erfaring til at arbejde videre mod målet, at komme til Las Vegas, siger Mads Kjærgaard.

Og modtagelsen er god i lokalerne på havnen.

- Jeg synes, det er et supergodt arrangement. Når man som jeg lige har smidt 12 kilo, så er det dejligt lige at kunne få en ny garderobe, siger Katja Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt