Café i Odense får udsatte tilbage i job

Et projekt hos Café Paraplyen i Odense har med stor succes fået socialt udsatte borgere, tilbage i beskæftigelse. Støtte og tæt kontakt til den enkelte har givet resultater over al forventning.

Misbrugere, hjemløse og mennesker ramt af sociale og psykiske problemer, som har sendt dem på et liv på overførselsindkomst, har de seneste år kunnet hente hjælp og støtte hos Café Paraplyen i Odense til at finde vej tilbage til arbejdsmarkedet. 
 
- De mennesker, vi kommer i kontakt med, har ofte også andre problemer end ledighed. Det handler i høj grad om at skabe et netværk for dem og få udviklet deres livsduelighed generelt, fortæller Marianne Kragmann, der er leder af Café Paraplyen.

- Der er rigtigt meget potentiale i dem, men det kræver tid og tæt kontakt. Igennem projektet er vi kommet i kontakt med 60 mennesker, som gerne har villet ændre deres liv og komme tilbage på arbejdsmarkedet, og ud af dem er 21 nu i arbejde eller uddannelse, siger hun.

18,5 millioner til nyt projekt

Café Paraplyen har har fået 42 % af de udsatte borgere de har haft kontakt med i arbejde eller uddannelse.

Caféen har i samarbejde med 14 andre caféer på landsplan været en del af et 4-årigt arbejdsmarkedsprojekt om at bringe 300 af de socialt mest udsatte borgere i arbejde eller uddannelse.

Projektet sluttede ved årets udløb, men et nyt projekt er allerede i støbeskeen.

Organisationen er for nylig blevet tildelt 18,5 millioner kr. fra regeringen fra de såkaldte satspuljemidler til at videreudvikle indsatsen omkring afklaring af udsatte borgere i forhold til arbejdsmarkedet.

Oversigt

    Oversigt