Camillagården vandt innovationspris

Odense Kommune vandt torsdag den af Kommunernes Landsforenings Innovationspriser, der gives til et initiativ, der med små midler har skabt merværdi.

I Odense Kommune har de ansatte på "Camillagården", et produktionsværksted for udviklingshæmmede, med helt nye metoder inddraget brugerne, så det i dag er dem, der bestemmer, hvilke tilbud det beskyttede værksted skal tilbyde dem.

Dommerpanelet og deltagerne på Innovationsdagen var enige om, at det var Odense Kommune, som skulle modtage den lille innovationspris. Torben Kjærgaard, direktør i KL, sagde blandt andet:

- Odense Kommune viser med dette projekt, hvorfor man skal bruge brugerdreven innovation i det offentlige. For det første har de med enkle og spændende innovationsmetoder fået indblik i og forståelse for deres brugeres drømme og ønsker. Det er imponerende, hvordan de har fået anvendt ressourcerne hos en borgergruppe, som normalt betegnes som ressourcesvage. For det andet har de vundet i dag, fordi medarbejderne har turdet lade sig udfordre på deres faglighed ved at lade brugerne overtage styringen. Slutteligt har Camillagården kunnet fremvise klare resultater, som underbygger, at de er en fortjent vinder af KL's lille innovationspris.

Oversigt

    Oversigt