Campingejer taber retssag: - Det er dybt skuffende

Tirsdag blev der sat endeligt punktum i den langvarige sag om salget af den forurenede grund på CampOne Assens Strand.

Opdatering: Artiklen er opdateret med kommentarer fra borgmester Søren Steen Andersen og advokat Nis Stemann Knudsen.  

Striden mellem Assens Kommune og campingejer Per Blaabjerg, der for fire år siden købte en forurenet grund af kommunen, har nu fundet sin afslutning.

Retten i Svendborg vurderede tirsdag, at Assens Kommune i 2015 var i sin gode ret til at ophæve købsaftalen, der indbragte kommunen 3,3 millioner kroner.

quote Det er dybt skuffende i min verden, at vi lever i et land, hvor tingene kan blive frataget én, selv om man har købt og betalt dem

Per Blaabjerg

Det ville campingpladsens nye ejer, Per Blaabjerg, dog ikke være med til, og sagen endte i stedet hos advokaterne.

Ifølge dommen skal kommunen tilbagebetale de 3,3 millioner kroner til Per Blaabjerg, der dog langt hellere ville have beholdt sin campingplads.

- Det er dybt skuffende i min verden, at vi lever i et land, hvor tingene kan blive frataget én, selv om man har købt og betalt dem, siger Per Blaabjerg, der ikke vil udtale sig yderligere, før han sammen med sin advokat har gennemgået dommen. 

Borgmester: Ingen kommentarer

Assens' borgmester, Søren Steen Andersen (V), kommenterede udfaldet af den langvarige sag tirsdag eftermiddag.

- Det har været en lang proces for begge parter og på mange måder også en ulykkelig sag. Jeg hilser derfor velkommen, at de tre dommere i retten nu er nået frem til en klar afgørelse, så vi kan komme videre med udvikling af området, siger Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse. 

- Jeg har netop orienteret byrådet om rettens afgørelse, og vi vil nu bruge noget tid på at nærlæse dommen.

Advokat: Derfor kan kommunen ophæve handlen

Assens Kommunes advokat i campingsagen, Nis Stemann Knudsen, glæder sig over dommen.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Alle tre dommere er nået til enighed om hovedspørgsmålet, siger Nis Stemann Knudsen til TV 2/Fyn.

Han peger også på, at retten enstemmigt har vurderet, at forudsætningerne for handlen er bristet.

Ifølge dommen skal Assens Kommune tilbagebetale købssummen på 3,3 millioner kroner. Derudover får Per Blaabjerg en kompensation på to millioner kroner for tabte indtægter i den periode, som campingpladsen var lukket på grund af forurening.

- Han får sine penge og yderligere kompensation på to millioner kroner. Jeg undrer mig lidt over størrelsen, siger Nis Stemann Knudsen.

Selv om han mener, at de to millioner kroner er for meget i kompensation, vil han dog ikke lade beløbet ødelægge glæden over dommen.

- Det er en meget lille rids om glæden, fastslår advokaten. 

Grenen Camping A/S, der ejer CampOne Assens Strand, skal til gengæld betale 380.000 kroner tilbage til Assens Kommune i sagsomkostninger, bekræfter advokaten.

 

Oversigt

    Oversigt