Campister går til kamp for deres fristed

Campingpladsen i Assens er i fare på grund af en forurenet grund. Campisterne går nu sammen for at redde deres specielle sted.

En gruppe campister i Assens frygter for deres fristeds fremtid. En strid mellem kommunen og campingpladsen CampOnes ejer kan føre til, at de mister deres faste tilholdssted. Nu er de gået i gang med en underskriftsindsamling, og de ønsker en garanti for, at campingpladsen ikke lukker.

Stridens kerne er et område, som Assens Kommune i januar 2013 solgte campingpladsen. Efterfølgende viste det sig så, at jorden var så forurenet, at den ikke kunne bruges til camping. Kommunen valgte så at ophæve handlen, men det ville den nye ejer ikke være med til. Og nu strides parterne via advokatfirmaer.

Den anslåede udgift til at rense grunden vil ifølge Gitte Blaabjerg, der driver campingpladsen, løbe op i mellem ni og 30 millioner kroner. Hun mener imidlertid, at investeringen vil komme mange gange igen til kommunekassen.

- Turisterne er den eneste kundegruppe, der ikke netshopper, men handler i den fysiske butik. Det er vigtigere end nogensinde før med nogle turister i byen, lyder det fra Gitte Blaabjerg, der spørger retorisk:

- Det er vel også på tide, at Fyn kommer med i kapløbet om turisterne?

Alice Hansen er en af de tre campister, der er gået sammen om underskriftsindsamlingen.

- Det er utrygt, at vi ikke ved, om vi kan komme igen, når vi tager herfra efter sommeren, siger hun.

Hun håber, at de nu har fået sat kan i en proces, så deres campingplads fremtid kan blive afklaret.

Underskriftsindsamlingen begyndte fredag, og der er allerede kommet 200 underskrifter i hus.

Assens borgmester Søren Steen Andersen (V) forstår godt, at de implicerede er frustrerede over situationen. Han kan ikke komme med konkrete løfter, men siger at han også ønsker, at der fremover vil være en campingplads. Han forventer en afklaring fra kommunens jurister i løbet af efteråret.  

 

En gruppe campister på campingpladsen i Assens er gået i gang med at indsamle underskrifter. De føler, at de er kommet i klemme i en strid mellem kommunen og campingpladsens ejer. Nu ønsker de en gararnt for at campingpladsen ikke lukker.

 

Oversigt

    Oversigt