Carina Christensen træder ind i K-ledelse

Den tidligere kulturminister Carina Christensen (K) indgår nu i den konservative gruppeledelse i Folketinget.

Tidligere kulturminister Carina Christensen (K) indtræder nu i ledelsen af den konservative folketingsgruppe, efter at hun ved sidste tirsdags regeringsrokade måtte sige farvel til kulturministerposten.

Carina Christensen indtræder således i den fire mand store gruppe-bestyrelse og får dermed også automatisk plads i partiets hovedbestyrelse.

Det fremgår af partiets nye fordeling af posterne i de forskellige udvalg i Folketinget, som folketingsgruppen netop har godkendt.

Den anden af de to konservative ministre, der i tirsdag måtte sige farvel til sin post, tidligere sundheds- og forebyggelsesminister Jakob Axel Nielsen (K), bliver ordfører på bolig- og energiområdet.

På de tunge poster er der ikke nogen ændringer. Mike Legarth fortsætter eksempelvis som både finans- og skatteordfører, Helge
Adam Møller som forsvarsordfører, mens Henriette Kjær fortsætter
som politisk ordfører.

Konstitueringen levner desuden plads til den snart tilbagevendende Per Ørum Jørgensen, der for nogle uger siden blev stoppet af politiet med alkohol i blodet.

Han har siden episoden været i alkoholbehandling og midlertidigt udtrådt af gruppen, men vender tilbage efter påske.

Per Ørum Jørgensen får sine gamle ordførerposter tilbage, bortset fra energiordførerposten, som altså går til Jakob Axel Nielsen, der tidligere har været energiminister.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt