Carl Holst: Akutjob-pakke diskriminerer

På vej ind i Finansministeriet for at diskutere aftalen om 12.500 akutjob langer formanden for Region Syddanmark, Carl Holst (V), nu hårdt ud efter den måde, som aftalen er blevet præsenteret på.

Aftalen skaber ikke ét eneste nyt job, men reserverer alene job til en bestemt gruppe. Det er udtryk for "diskrimination", siger Carl Holst, som understreger, at han udtaler sig som formand for Region Syddanmark og trods alt vil støtte aftalen.

- Inden jublen tager alt for meget fart, tillader jeg mig som en af de arbejdsgivere, der skal levere, at sige det her.

Løser ikke alle problemer

- Jeg er bekymret for, at man tror, at det løser alle problemer. Det gør det ikke, for der er ikke én eneste ekstra, der kommer i job. Der bliver ikke oprettet én eneste ekstra stilling, siger Carl Holst.

Han understreger, at han udtaler sig som formand for Region Syddanmark. Carl Holst er dog også næstformand i Dansk Regioner, som sammen med DA og KL indgår aftalen med regeringen.

Han er samtidig bekymret for, at aftalen rammer nyuddannede, som kan få sværere ved at få job. Ifølge Carl Holst viser en opgørelse fra hans egen region, at der i august var 100 ledige sygeplejersker, heraf var 60

nyuddannede, mens kun 40 var erfarne sygeplejersker, som måske

kunne komme i betragtning til et akutjob.

Diskriminerende

- De vil honorere os for at ansætte en af de personer, som er ved at falde ud af dagpengesystemet. Det bliver så på bekostning af en af de andre, der ikke er ved at falde ud. Eksempelvis en nyuddannet.

Vil du gå så langt som til at sige, at aftalen er diskriminerende?

- Det er da diskrimination i den forstand, at nu fremhæver vi nogen frem for andre.

- Det er omsorgsfuldt i forhold til dem, der står over for at falde ud. Og jeg har stor, stor respekt, sympati og omsorg over for dem, som står til at falde ud.

Får det sværere

- Men jeg har også stor omsorg over for de nyuddannede, som nu kan risikere at få det endnu sværere, siger Carl Holst.

Carl Holst fastslår samtidig, at regionerne er under massivt økonomisk pres og derfor ikke kan tilbyde nye job, fordi den økonomiaftale, regionerne og regeringen indgik i sommer, formentlig "er den strammeste nogensinde".

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt