Carl Holst nærmere Folketinget

Region Syddanmarks formand, Carl Holst, blev tirsdag aften valgt som folketingskandidat i Esbjerg.

Carl Holst blev valgt uden modkandidater i af Venstres medlemmer i Esbjerg Omegnskreds.

- Vi mener, at vores chance for at få en repræsentant i Folketinget nu er fænomenal, da Carl Holst er kendt i hele området, siger formanden for kredsen, Thomas Bjerrum Rosenstand.

Ved valget i 2011 lykkedes det ikke for kredsens mangeårige repræsentant Preben Rudiengaard at opnå valg til Folketinget.

Carl Holst bekræftede over for JydskeVestkysten, da han meddelte sit kandidatur, at hele sagen om tøjkøb til Lars Løkke Rasmussen og den interne tumult, det kastede partiet ud i, medvirkede til, at han fik lyst til at skifte regionspolitik ud med landspolitik.

- Jeg tænkte, at jeg er så meget Venstremand, at jeg også gerne vil være en del af Christiansborg, siger han til avisen.

Af flere iagttagere blev det tolket som om, at han på sigt godt kunne tænke sig at blive formand for Venstre, hvis det skulle blive aktuelt.

Ved regionsrådsvalget for otte måneder siden stemte 94.000 danskere på Carls Holst og sikrede ham endnu en periode for bordenden i Region Syddanmark. Han afviser dog, at han snyder vælgerne ved at melde sit Folketings-kandidatur ud så kort tid efter valget.

- Det var 100 procent reelt, da jeg sidste år afviste at ville stille op til Folketinget, har han sagt til JydskeVestkysten.

Der skal være valg til Folketinget senest til september næste år, og først hvis Carl Holst bliver valgt til Folketinget, vil Venstre i Syddanmark vælge hans afløser som regionsrådsformand.

Oversigt

    Oversigt