Carl Holst: Regeringen bremser vores byggerier

Sygehusbyggerier risikerer at blive udskudt. Til skade for patienter og byggebranchen. Formanden for Region Syddanmark frygter, at det bliver konsekvensen af det loft, regeringen vil lægge over regionernes anlægsbudget.

- I den verden, jeg færdes i, er det ikke sådan, at den lille håndværksmester siger, at jeg har så meget at lave, at det er dårligt for nationaløkonomien. Tværtimod. så lad os komme igang og få skabt noget vækst og besæftigelse som en del af det her. Det har Danmark brug for, siger Carl Holst til TV 2/FYN.

Region Syddanmark har egentlig planlagt byggerier og indkøb af udstyr i regionen for 750 millioner kroner næste år, men nu forudser Carl Holst, at flere af byggerierne må udsættes. Det gælder blandt andet et psykiatrihospital i tilknytning til Nyt OUH og arbejdet med at gøre Svendborg til et specialsygehus.

Regeringen og Danske Regioner forhandler i disse dage om økonomien for det kommende år. I følge Børsen lægger regeringen i sit udspil op til at sænke regionernes anlægsloft fra de nuværende 2,2 mia. kr. til 1,8 mia.

For Region Syddanmark vil det betyde et anlægsloft på 320 mio kroner. Her har man dog allerede indgået kontrakter for 413 mio kroner for 2014. Derfor vil Carl Holst gøre alt for at ændre regeringens planer om et sænket anlægsloft.

- Jeg kæmper imod, at vores muligheder for at bygge og indkøbe bliver begrænset. Vi har pengene, og vi vil gerne bruge dem, siger Carl Holst til TV 2/FYN.

Forhandlingerne mellem regionerne og finansministeren foregår netop nu. Den fynske socialdemokrat Jan Johansen, der dog ikke er med ved forhandlingsbordet opfordrer Carl Holst til at slå koldt vand i blodet og tage forhandlingerne med finansministeren. Vi er jo en regering, der ønsker flere arbejdspladser, siger han.

Oversigt

    Oversigt