I det fynske folks tjeneste

Carl Holst skal nu på ferie

Carl Holst har tilsyneladende opsparet 16 ugers ferie på bare ét år.

Der hersker tilsyneladende total forvirring i Region Syddanmark om, hvad der er årsagen til, at Carl Holst kan tage på 12 ugers skattebetalt frihed til næste år.

Først blev det kaldt forældreorlov, men der var reelt tale om ferie og afspadsering - i hvertfald i følge en pressemeddelelse fra Region Syddanmark i sidste uge.

Men efter kritik af, at en vellønnet og folkevalgt politiker kan opspare afspadsering, er regionrådsformand, Carl Holst, nu kommet til den erkendelse, at han som toppolitiker ikke har krav på afspadsering.

- Begrebet afspadsering findes ikke, siger han mandag til Fyns Amts Avis.

Derfor kalder Carl Holst nu sin 12 ugers lange rundrejse i Sydeuropa og Afrika med fuld løn for ferie.

Regionrådsformanden ønsker dog ikke at uddybe hvordan han kan have opsparet 12 ugers ferie siden Region Syddanmark blev etableret 1. januar i år, og kun fem måneder efter at han i juli holdt sommerferie i flere uger. 

Måske ikke ferie

Embedsmændene i Region Syddanmark kan heller svare på hvordan Carl Holst kan have ret til 15-16 ugers ferie i løbet af sit første år som formand for Region Syddanmark.

- Vi er ikke sikre på, at det er ferie. Vores juridiske afdeling arbejder stadig på sagen, og vi vil snarest finde ud af hvad definitionen er, når Carl Holst er bortrejst, lyder svaret fra Kommunikationsdirektør i Region Syddanmark, Søren Braun.

Efter planen rejser Carl Holst i starten af januar med sin familie til Tenerife og senere drager familien videre til Afrika. Han er første tilbage som førstemand i regionen i slutningen af marts 2008.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.