Carl Nielsen som halehelt

Den fynske komponist Carl Nielsen kommer til at spejde ud over hele Europa fra 10 kilometers højde. I anledningen af komponistens 150 års fødsel bruger flyselskabet Norwegian Carl Nielsen til at pryde halen på deres fly.

Billedet af Carl Nielsen bliver malet på alle de nye Boeing 737-800-maskiner som Norwegian har i sin flyflåde.

- Carl Nielsen Museet er meget begejstret over meldingen om, at Norwegian sætter Carl Nielsens kontrafej på et af selskabets nye Boeing 737-fly. Dermed kommer Carl Nielsen endnu mere ud i verden, ligesom hans musik gør det i disse år. Det er en flot visuel markering frem mod den internationale fejring af 150-året for komponistens fødsel i 2015, siger museumschef Torben Grøngaard Jeppesen, Odense Bys Museer.

Den berømte fynbo slutter sig til et væld af andre danske personligheder som eksempelvis, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Karen Blixen, som allerede pryder nogle af Norwegians haler.

- Jeg er glad og stolt over, at vi endnu en gang får en stor dansk personlighed på haleroret af et af vores fly. Carl Nielsen var en dygtig komponist og en stor bidrager til dansk kultur, og derfor er det meget glædeligt, at vi nu kan hylde ham på denne måde. Derud-over sender alle de danske halehelte et stærkt signal om, at Norwegian er et flyselskab for hele Skandinavien, siger Johan Bisgaard Larsen, informationschef i Norwegian.

Oversigt

    Oversigt