I det fynske folks tjeneste

Carlsberg lover: J-dagen er reddet

Så bliver der alligevel julebryg til alle. Carlsberg lover, at J-dagen er reddet.

Stormen satte den traditionelle J-dag, dagen hvor Carlsbergs Julebryg rammer gaden, i fare visse steder i landet. Men nu lover kommunikationsdirektør i Carlsberg Jens Bekke over for Ritzau Finans, at dagen er reddet.

- Det er vores travleste uge, og alle biler er fyldt op, derfor er der endnu i dag kunder, der ikke har fået leveret julebryg, siger han.

Men de omkring 200 kunder, der stadig mangler i Jylland og på Fyn, regner bryggeriet med at nå torsdag eller fredag. J-dag falder på fredag.

- Der er lukket for hasteordrer og ekstra leveringer af de gyldne dråber - julebryggen - og kunder med J-dags-arrangementer er prioritet. Men der må ikke gå noget som helst galt, siger Jens Bekke.

Det var stormen mandag, der satte 10 pallekraner ud af drift på Carlsbergs bryggeri i Fredericia. Herfra leveres der øl til Jylland og Fyn - og stormskaderne gjorde Carlsberg ude af stand til at pakke varer til i alt 49 biler i Fredericia.

De 49 fyldte lastbiler skulle have forladt lagercentralen i Fredericia tirsdag og være kørt ud til butikker og udskænkningssteder i Jylland og på Fyn. Men de kunne ikke blive pakket på grund af skaderne.