Carsten Hansen i samråd om akutfunktion

Sammen med Sundhedsminister Astrid Krag (SF), skal By, bolig og landdistriksminister Carsten Hansen (S) i dag svare på spørgsmål om akutfunktionen i Svendborg.

Både Astrid Krag og Carsten Hansen kommer i ilden i dag, når de i et åbent samråd skal svare på spørgsmål omkring akutfunktionen i Svendborg. Det garantere Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, der har indkaldt til samrådet.

- Det er første gang vi har ordenlig tid til at få svar på det her. Så jeg bliver ved med at spørge, til jeg får klare svar, siger hun.

Sundhedsminister Astrid Krag skal blandt andet svare på, om hun mener, at Region Syddanmarks plan om at sygehusstrukturen på Fyn kun skal rumme ét stort sygehus - det nye OUH - bygger på et solidt, fagligt grundlag.

Den fynske minister skal svare på, hvilke konsekvenser det får for Sydfyn, at regeringen ikke vil leve op til det valgløfte Carsten Hansen gav inden valget.

Spørgsmålet henviser til, at Carsten Hansen inden valget i et skriftligt valgløfte lovede, at akutfunktionen i Svendborg ville blive bevaret

Det bakker regeringen tilsyneladende ikke længere op om, og det har fået oppositionen til at skrige løftebrud, og affødt en massiv mediedækning med meget udenomssnak.

- Når Carsten Hansen lover noget før, under og efter valget vil jeg have at vide, om det kan lade sig gøre, eller om det var fup og fidus, siger Sophie Løhde.

Statsministeren skal også i samråd

Næste tirsdag er det de to ministre chefs tur til at komme i samråd.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal nemlig svare på, om hun talte sandt i Folketinget den 9. november.

Her blev hun netop spurgt om akutfunktionen i Svendborg, og blev bagefter beskyldt for at tale usandt.

Også her er det Sophie Løhde (V), der har indkaldt til samråd.

Oversigt

    Oversigt