Carsten Hansen svarer igen: Jeg har skabt resultater

Carsten Hansen er en fiasko og skaber ikke resultater. Sådan har kritikken de seneste dage lydt på TV 2/FYN af den fynske minister for landdistrikter. En kritik, som Carsten Hansen er uenig i.

Fredag svarede han så på kritikken, som landsbyfolk i både Krogsbølle og Nyborg er kommet med. De mener ikke, at han har skabt resultater som minister for landdistrikterne.

- Jeg har faktisk skabt mange, forskellige resultater, lyder svaret fra Carsten Hansen.

En fiasko som minister

TV 2s politiske kommentator, Henrik Qvortrup, mener ligefrem, at Carsten Hansen er "en fiasko" som minister, fordi han ingen særlige resultater har at prale af.

- Er du en fiasko som minister?

- Det må andre bedømme. Jeg arbejder stenhårdt hver eneste dag på at skabe resultater. Det er dét, der er afgørende for mig, siger Carsten Hansen til TV 2/FYN.

Carsten Hansen bruger en liste med resultater som bevis for, at han IKKE bare er varm luft. Regeringen vil i år bruge 744 millioner kroner på investeringer rettet mod landdistrikterne.

Flere initiativer

Blandt de initiativer, som Carsten Hansen nævner, er:

* 132 mio. kroner i landdistriktsmidler herunder øget målretning mod jobskabelse

* Landdistriktsbestemmelser indført i planloven for at skabe mere erhverv og bedre bredbånd

* En Ruin-pakke

* Rejsehold til kommunal rådgivning om landdistriktsudvikling

* Ny internetportal med gode eksempler på landdistriktsudvikling

* 285 mio. kr. fra 2013 til 2017 til bedre kollektiv trafik i yderområder

* 400 mio. kr. årligt i øget udligning af fattige kommuner

* 455 mio. kr. fra 2013 til 2016 til redningshelikoptere

* 80 mio. kr. til økologisk landsbrug

Behov for at lytte

Men de folk i de fynske landområder, som TV 2/FYN har talt med, har de seneste dage fortalt, at de ikke er imponerede, fordi de ikke selv mærker resultaterne i deres lokalområder.

- Er det ikke lige meget, hvad du mener, hvis de ikke føler, der er skabt resultater?

- Det er aldrig lige meget, hvad nogen mener, det er altid vigtigt at lytte til folk i landdistrikterne. Der er et kæmpe behov for, at der kommer løsninger her og nu. Men vi kan ikke lave alle løsninger her og nu. Men vi kan lave dem på sigt - vi kan tage deres bekymringer alvorligt, lytte til dem og skabe bedre rammer, forklarer Carsten Hansen.

Carsten Hansen forstår heller ikke, at TV 2s politiske kommentator i onsdags sagde, at mange ikke ved, hvad Carsten Hansen laver i sit ministerium.

Flere fløje

- Hvad laver du egentligt?

- Jeg holder mange møder, kommer til samråd, udvikler nye strategier, laver nye lovforslag - det er et stort arbejde at være minister, fortæller Carsten Hansen, der forklarer, at han typisk arbejer 12-14 timer hver dag.

En anden kritik af Carsten Hansen går på, at ministeriet kun blev skabt, fordi hans fløj hos Socialdemokraterne - kaldet "Rustbankerne" - skulle tilgodeses, da regeringsrokaden skulle gå op.

- Handler det her om, at du skulle have et ministerium, der kunne please dig og din fløj?

- Næh, det gør det ikke. Det er jo Statsministeren, der udpeger ministre.

- Men det kan der jo være flere grunde til?

- Ja, men det er Helle Thorning-Schmidt, du skal spørge om det. Hun har ment, at der var behov for en by- bolig og landdistriktsminister. Det synes jeg er rigtigt set.

Oversigt

    Oversigt