I det fynske folks tjeneste

Center sættes til salg

01:16

1 af 2

Fyns mest kendte og populære shoppingcenter Rosengårdcentret er sat til salg. De nuværende ejere forventer at centret vil blive den enkeltejendom i Danmark, der sælges til den højeste pris nogensinde.

Det bliver det internationalt anerkendte firma, Cushman & Wakefield, der skal stå for rådgivning og salg af Rosengårdcentret. Firmaet har gennem flere år specialiseret sig i at analysere, værdisætte og sælge shoppingcentre globalt.

- Vi forventer en salgspris på lige i underkanten af 3 milliarder kroner, siger Claus Bælum fra Partner i RED Property Advisers, der repræsenterer Cushman & Wakefield i Danmark.

Beslutningen om et salg er truffet på en ekstraordinær generalforsamling.

Regner med stort afkast

- Vi har valgt en rådgiver, som har bevist, at de kan rådgive og sælge shoppingcentre på globalt plan. Den internationale erfaring er vigtig for os, da det lige så vel kan blive en international køber som en dansk køber, der bliver fremtidens ejer af Rosengårdcentret, siger bestyrelsesformanden for Rosengårdcentret, Ove Jensen.

I 1983 blev Rosengårdcentret udbudt som anpartsprojekt, og anpartshaverne bag centret håber på et godt afkast.

- Finanskrisen har medført et historisk lavt renteniveau, som vi ikke har oplevet i 50 år. Og da investeringer i aktier og obligationer enten er usikre eller har udsigt til et meget lavt afkast, er markedet for investeringer i aktiver af Rosengårdcentrets type gunstigt for mange investorer, forklarer Ove Jensen.

Stadig udviklingsmuligheder

Flere potentielle købere har allerede vist interesse, og Ove Jensen er sikker på, at flere vil melde sig på banen, når Rosengårdcentret nu officielt er sat til salg.

- Det er unikt, at der er mulighed for at investere i en ejendom med Rosengårdcentrets historik og format. Såvel de danske som de internationale investorer tiltrækkes af sikre investeringer, og Rosengårdcentret vil i denne sammenhæng være at betragte som "safe haven". Oveni kommer nogle yderst interessante udviklingsmuligheder, som kun gør Rosengårdcentret endnu mere attraktivt, siger Claus Bælum, Partner i RED Property Advisers.

Rosengårdcentret har i dag 158 butikker, og breder sig over sig over 110.000 kvadratmeter.

Første del blev bygget i 1971, men det er løbende blevet udviklet, udbygget og moderniseret. Alene over de seneste fem år er der i følge Ove Jensen bygget og renoveret for ca. 400 mio. kr.

Ved du noget? Så send os et tip