Chauffør fra Kongehuset risikerer bøde - filmede lastbil i brand

Fyns Politi undersøger, om en af Kongehusets chauffører skal have en bøde for at filme lastbil i brand på Storebæltsbroen.

Fyns Politi vil kigge nærmere på nogle videooptagelser, der angiveligt viser en af Kongehusets chauffører optage en lastbilbrand på Storebæltsbroen mandag eftermiddag.

Det er Ekstra Bladet, der er kommet i besiddelse af optagelserne, hvor man kan se, at chaufføren er i færd med at betjene sin mobiltelefon.

- Jeg har ikke selv set videoen, men jeg har hørt, at den findes. Derfor vil videoen blive set igennem, siger vagtchef Steen Nyland til Ekstra Bladet. 

Krone11-bil fra Kongehuset

Det fremgår af optagelserne, at det er en særlig Krone11-bil, som tilhører Kongehuset. Ifølge avisen vil politiet formentlig kontakte Kongehuset for at få oplyst identiteten på føreren af bilen.

Der var ingen andre i bilen end chaufføren.

Det er ulovligt at filme trafikulykker med sin mobiltelefon eller andre kameraer. Bliver det opdaget, kan fotografen se frem til en bøde på 1.500 kroner.

I forbindelse med lastbilbranden på Storebæltsbroen noterede politiet ti chauffører, der filmede ulykken på lavbroen.

Bro spærret for biler og tog

Storebæltsbroen var i timevis spærret i begge retninger mandag eftermiddag på grund af en brændende lastbil på lavbroen. Både bil- og togtrafikken var ramt af ulykken.

Steen Nyland, der er vagtchef hos Fyns Politi, fortæller til TV 2/Fyn, at lastbilchaufføren kom kørende på Storebæltsbroen, da han lige pludselig opdagede, at noget var galt.

- Han kører derudaf og bliver opmærksom på, at der er noget galt med hydraulikken, siger Steen Nyland.

- Så går det hurtigt, og han kan lugte røg, og han kører ind til siden, fortsætter vagtchefen.

Herefter kan chaufføren konstatere, at der er ild i lastbilen.

Ingen kom til skade

Steen Nyland forsikrer, at der ikke har været nogen i fare i forbindelse med branden. Der er heller ikke kommet nogen til skade i forbindelse med uheldet på Storebæltsbroen.

Lastbilen var på vej mod Fyn, da den brød i brand på lavbroen og udviklede tyk, sort røg.

Politiet oplyste om branden omkring klokken 13.30. Den brændende lastbil lukkede for al trafik over broen, mens der blev arbejdet på at slukke branden. Ifølge Fyns Politi kørte lastbilen med madaffald.

Storebæltsbroen åbnede i retning mod Fyn ved 17-tiden.  

Oversigt

    Oversigt