I det fynske folks tjeneste

Chauffør-konflikt fortsætter

Efter flere møder onsdag formiddag besluttede chaufførerne på de regionale ruter at fortsætte arbejdsnedlæggelsen. De holder nyt fagligt møde torsdag kl. 17.00

Stadig uvist hvornår rutebilerne kommer igang

Tidligt onsdag morgen fik chaufførernes repræsentanter foretræde for FynBus? bestyrelse.

De fremlagde sagen set med chaufførernes øjne og bestyrelsen stillede nogle uddybende spørgsmål, oplyser fællestillidsmanden for Arriva-chaufførerne Helle Madsen.

Hun fornemmede at chaufførernes oplysninger kom bag på bestyrelsesmedlemmerne.

- Jeg tror de fik noget at vide fra virkelighedens verden, som de ikke var klar over, siger Helle Madsen.

Mødet varede knap to timer. Det var et rent orienteringsmøde uden forhandlinger.

Nyt fagligt møde torsdag

Umiddelbart derefter holdt chaufførerne fagligt møde. På grund af at der er bebudet et møde mellem FynBus? bestyrelse og Arrivas ledelse torsdag, besluttede chaufførerne at holde fagligt møde kl. 17.00, når de to selskabers møde er slut.

- Vi forventer at Arriva efter mødet med FynBus? bestyrelse kan komme med en løsning, vi kan bruge til noget, siger Helle Madsen. 

Chauffører parat til at give sig

Hidtil har chaufførerne haft det ultimative krav at få den gamle køreplan tilbage.

Men nu er der udsigt til, at de nøjes med mindre end det. I følge fællestillidsmand Helle Madsen er de parat til at køre under den ny køreplan, muligvis i en delvist justeret form.

Hun kan dog ikke sætte tidspunkt på hvornår rutebilerne kommer igang.

Heller ikke formanden for FynBus, Steen Møller, Kons. tør spå om, hvornår busserne kører igen. Han håber dog meget snart at have en revideret køreplan klar.

- Det er klart, den skal justeres, så chaufførerne kan overholde køre- hviletidsbestemmelserne, siger han.

Chaufførerne er ansat i selskabet Arriva som har licitationen på at køre de regionale ruter for FynBus, som ejes af Region Syddanmark og de ti fynske kommuner.

Chaufførerne nedlagde arbejdet mandag d. 1. september. De er utilfredse med en ny køreplan, der trådte i kraft d, 24. august. De mener den ødelægger deres arbejdsmiljø.