Chauffører: Lønnedgang på 3000 kroner

Udsigten til en lønnedgang på 3000 kroner om måneden fik mandag morgen 150-200 chauffører i Odense til at nedlægge arbejdet.  Tide Bus er parat til at forhandle om lønnen.

Indtil 2008 har de 200 bybuschauffører været omfattet af en kommunal overenskomst, men efter at Tide Bus A/S overtog driften, har det stået klart, at chaufførerne skulle skifte fra en kommunal overenskomst til en privat landsoverenskomst. Det betyder ændrede arbejds- og lønvilkår.

- Den her kamp, det er ikke for at få en masse mere i løn. Vi vil bare have det, vi har i forvejen, siger talsmand for Tide Bus chaufførerne, Dennis Jørgensen.

Forhandlingerne om den nye overenskomst mellem Tide Bus A/S og chaufførerne har stået på i flere måneder, og derfor kommer det bag på direktøren, at chaufførerne nedlagde arbejdet mandag morgen.

- Det virker som om det er planlagt, og jeg vil godt beklage over for vores passagere. Det er uheldigt og ulovigt, siger administerende direktør hos Tide Bus A/S, Flemming Jensen.

Direktøren erkender, at den nye overenskomt vil betyde lønnedgang for nogle chauffører.

- Det ligger i den nye overenskomst at der er lønforskelle, og for chaufførerne med den højeste ancienitet vil det betyde en lønnedgang på omkring 3000 kroner, siger Flemming Jensen.

3F's Transportgruppe vurderer, at Tide Bus kan spare cirka to millioner kroner om året, hvis chaufførerne uden videre bliver sat ned i løn. Den norsk busgigant, der overtog busdriften i Odense i 2008, havde et overskud på 156 millioner norske kroner i 2010.

Parterne havde aftalt en ny forhandling om overenskomsten mandag eftermiddag, men Tide Bus vil ikke forhandle så længe busserne ikke køre.

Oversigt

    Oversigt