Chef for beredskab: Fyn er blevet mere sikkert

Beredskabsdirektør Mogens Bjerregaard største udfordring i sammensmeltningen af det fynske beredskab har været at skabe fælles fodslag og en fælles kultur.

- Vi er ikke blevet mindre sikre af, at vi er blevet Beredskab Fyn. Tværtimod.

Det siger Mogens Bjerregaard, direktør, Beredskab Fyn, blandt andet i et længere interview med TV 2/FYN.

Han har siden april 2016 arbejdet med sammensmeltningen af ni af de ti fynske beredskaber (kun Middelfart er ikke med, red.) og  kan drage nogle konklussioner efter ni måneders arbejde.

- Vores responstider er blevet lavere på nogle områder. Det vil sige, at  vi jo rent faktisk rykker hurtigere ud til visse områder; Munkebo, Tommerup, Nørre Broby, kan vi se tendenser. Det betyder vi realiteten kan lave en førsteindsats hurtigere end vi har kunnet før. Det skulle i den sidste ende give en bedre opgaveløsning, siger Mogens Bjerregaard.

Til spørgsmålet om, hvordan 2016 er gået for Mogens Bjerregaard som beredskabschef, svarer han blandt andet, at det har været travlt, men også udbytterigt.

- På myndighedssiden har vi fået knyttet kontakterne til kommunerne, til borgerne og på den operative del har vi fået lavet en risikobaseret dimensionering, altså designet for hele det operative, hvad angår de 21 brandstationer vi har ansvaret for og fået det godkendt og implementeret.

Den største udfordring i sammensmeltningen af det fynske beredskab har været at skabe fælles fodslag og en fælles kultur. Og at få medarbejdere og politikerne med i processen, siger direktøren.

Mange kæmpede mod den stormflod der fornylig ramte Syddanmark og især Fyn. Beredskab Fyn kæmpede for at minimere ødelæggelserne fra de stigende vandmasser. I spidsen stod Mogens Bjerregaard, Bredskabchef for Beredskab Fyn. Han har stået i spidsen for beredskabet siden april 2016 hvor øens ni beredskaber blev samlet til ét. I den forgangne weekend kunne han så holde den førstenytårsparole som chef for Beredskab Fyn.

 

Oversigt

    Oversigt