Chefredaktør: Det bliver mindre dramatisk end frygtet

Fyringsrunde på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis torsdag. I alt skal Jysk Fynske Medier spare 140 millioner kroner.

De fleste medarbejdere på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis kommer til at stirre stift på telefonen i morgen tidlig.

Jysk Fynske Medier, som ejer de to fynske dagblade, skal nemlig spare. Der er tale om en hestekur, hvor der spares 140 millioner kroner svarende til 10 procent af koncernens samlede udgifter.

Det meldte mediekoncernen ud allerede sidst i april i år. Siden har koncernen allerede fyret medarbejdere i andre afdelinger. I morgen er turen så kommet til de redaktionelle medarbejdere.

quote - Det bliver mindre dramatisk end frygtet. Vi taler meget få afskedigelser.

Troels Mylenberg, chefredaktør, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Dem, der skal fyres, vil blive ringet op mellem klokken 8.30 og 9.

Dagen har længe ligget som en truende sky over hele koncernen. Men i dag onsdag melder ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg nu ud, at:

- Det bliver mindre dramatisk end frygtet. Vi taler meget få afskedigelser.

Der var ellers lagt i kakkelovnen til den helt store prikkerunde, da ledelsen oplyste, at der bare blandt de redaktionelle medarbejdere skulle findes besparelser for godt 36 millioner kroner.

Det tal dækker vel at mærke hele koncernen, som også tæller en lang række dagblade og ugeaviser i Jylland. Det svarer til 70 redaktionelle stillinger, som skal nedlægges. Samlet set har Jysk Fynske Medier 465 redaktionelle stillinger.

Når Troels Mylenberg nu siger, at fyringsrunden i morgen bliver langt mindre dramatisk end frygtet, så skyldes det, at ansættelsesstoppet, som koncernen indførte i april, har bidraget med langt over halvdelen af de 36 millioner kroner, der skulle findes blandt de redaktionelle medarbejdere.

- Dertil kommer de frivillige aftrædelser, siger Troels Mylenberg uden dog at ville sætte tal på, hvor mange det drejer sig om. 

Fyrer færre fotografer end ventet

Heller ikke fotograferne bliver så hårdt ramt som tidligere udmeldt. I begyndelsen af september kom det frem, at 10 fotografer ud af Jysk Fynske Mediers samlet set 46 fotografer skulle fyres.

- Det bliver færre fotografer end de forventede ti, lyder det nu fra Troels Mylenberg.

Men nogle skal fyres. Det står fast. Antallet kender vi torsdag.

Det står også fast, at uanset hvor få medarbejdere, der bliver fyret, og hvor mange der går frivilligt, så bliver der - i hvert fald for en tid - færre redaktionelle medarbejdere i de to fynske bladhuse.

Troels Mylenberg mener dog ikke, at fynboerne skal frygte, at den journalistiske dækning på Fyn bliver ringere af den grund.

- Hele øvelsen for os handler jo om at lave om i vores interne processer, så vi får frigjort nogle ressourcer til opgaver andre steder. Det tror jeg på, vi kan. Der bliver ikke færre skrivende derude til at betjene fynboerne med journalistik, lyder det fra chefredaktøren.

Hvor omfangsrig den øvelse bliver, vil stå klart fra klokken ni i morgen tidlig, hvor fyringsrunden skulle være overstået.

Der er sat et beredskab i værk til de medarbejdere, der får en fyreseddel.

Oversigt

    Oversigt